Medimagazin logo

Dünyanın sağlık muhafızları İstanbul'a geliyor

Dünyada hastane ve sağlık ocaklarının önündeki yığılmaları önlemek için bilim insanlarının sunduğu tek reçete olan "koruyucu hekim"lik İstanbul'da masaya yatırılıyor
Dünyanın sağlık muhafızları İstanbul'a geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünyada hastane ve sağlık ocaklarının önündeki yığılmaları önlemek için bilim insanlarının sunduğu tek reçete olan "koruyucu hekim"lik İstanbul'da masaya yatırılıyor.

Kamu yararına çalışan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneği'nin, 2004 yılından beri Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü ile yaptığı yoğun çalışmalar sonucu, 12. Dünya Halk Sağlığı Kongresi İstanbul'da yapılacak. Projenin ateşini, Prof. Dr. Hikmet Pekcan başkanlığındaki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (T-HASAK) heyetini, Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaktı. Gül, kongreye ev sahipliği yapma fikrine tam destek verirken, çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Gül açılış konuşması yapacağını belirtip, kongreye kadar geçecek sürede ilgili tüm tarafların, bu konuya destek olmasını isteyerek, bu konuda çalışmalar yapması için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Derneğini tam olarak yetkilendirdi.
27 Nisan-1 Mayıs 2009 tarihleri arasında, İstanbul'da yapılacak olan Dünya Halk Sağlığı Kongresine, yaklaşık 3500-4000 arası katılım bekleniyor. 2009 Dünya Halk Sağlığı Kongresi'nin başarıyla gerçekleştirilebilmesi için; Türkiye' de 350'den fazla kurum ve kuruluş ile Uluslararası düzeyde, başta Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF, ILO, FAO gibi Birleşmiş Milletler kuruluşları olmak üzere, 150' ye yakın uluslararası kuruluş, 193 Devletin Sağlık Bakanlıkları, 75 Ülke' den Halk Sağlığı Dernek ve Birlikleri ile çalışmalar sürdürülmektedir. 27 Nisan 2009 Pazartesi günü öğle arası Boğaz Köprüsü üzerinde Asya-Avrupa arası bir halk yürüyüşü gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Referans
dünyanın
sağlık
muhafızları
i̇stanbul'a
geliyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir