Medimagazin logo

<b>Akdağ'dan özel hastaneler ve aile hekimliği konusunda açıklamalar</b>

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin astronomik ücretler alarak tedaviler yaptığı yönündeki haberler üzerine, yeni düzenlemelerle bu sorunun aşılacağını, bazı cüzi paralar alınacağını ancak hiçbir zaman astronomik rakamlara ulaşılmayacağını belirtti
<b>Akdağ'dan özel hastaneler ve aile hekimliği konusunda açıklamalar</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin astronomik ücretler alarak tedaviler yaptığı yönündeki haberler üzerine, yeni düzenlemelerle bu sorunun aşılacağını, bazı cüzi paralar alınacağını ancak hiçbir zaman astronomik rakamlara ulaşılmayacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İngiltere Sağlık Bakanlığı ile bilgi ve tecrübe paylaşımı noktasında görüşmeler yapmak üzere beraberindeki heyetle İngiltere'ye gitti. Bakan Akdağ, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir basın toplantısı düzenledi. Akdağ, İngiltere'nin "aile hekimliği" uygulamasına Avrupa'da ilk başlayan ülke olduğunu belirterek, "İngiltere Sağlık Bakanı Alan Johnson ile görüşmelerde bulunacağız. İngiltere 1947 yılında Avrupa'da aile hekimliğine ilk geçen ülkedir. Biz de son 3 yıldır aile hekimliği uygulamalarını başlattık. Biz de 3 yıl içinde tüm Türkiye'ye bu sistemi yaymış olacağız. İngilizler'de kendi aile hekimliği konusunda birtakım revizyonlar yapıyorlar bu konularda da görüş alış verişi yapacağız" dedi.

Bakan Akdağ, bir gazetecinin bazı özel hastanelerin astronomik ücretler alarak tedaviler yaptığı şeklinde sorusu üzerine, bu konuda çok hassas olduklarını, yeni düzenlemelerle bu sorunun aşılacağını, bazı cüzi paralar alınacağını ancak hiçbir zaman astronomik rakamlara ulaşılmayacağını belirtti.

Özellikle Haziran ayından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla vatandaşlar için özel sektörde yaygın biçimde hizmet almaya başladığını aktaran Bakan Akdağ, "Bu tabii ki vatandaşlarımız için ilave bir hizmet alanı oluşturdu. Ancak gördük ki bu süre içinde özel hastanelerin önemli bir bölümü sözleşmelerde bir kısıtlama olmadığı için vatandaşlarda ilave paralar alıyor. Bunun çok sağlıklı bir ölçüsü de yok. Vatandaşların şikayetleri oldu bu konuda. Tabii dolayısıyla yeni düzenlemelerle özel sektörün bu alanda ne şekilde hizmet edeceğinin çerçevesinin ortaya konması lazım. Sosyal Güvenlik Kurumu'muzun yeni sosyal güvenlik yasasıyla ilgili olarak taslağında özel sektörün belli miktarda fark alacağına dair taslakta buna benzer ifadeler var. Ancak Sayın Başbakanımızla bu konuyu mütalaa ettiğimiz zaman Sayın Başbakanımız vatandaşlardan onların alım gücünü zorlayacak bir farkın alınmaması konusunda çok hassas. Özel sektörden vatandaşların hizmet alabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ödeme yapması konusundaki hükümet tasarrufumuz bu konudaki yaklaşımımız kuşkusuz vatandaşın hizmet alabilmesini kolaylaştırmak içindir" diye konuştu.

Bakan Akdağ, bazı hekimlerin astronomik ücretler ödenerek transfer edildiğini, bunun da hastaya yansıttıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Haziran ayından itibaren süreçte şunu yaşadık; bazı hekimlerimize astronomik ücretler ödenerek kamudan özel sektöre transfer ediliyor, daha sonra da özel sektör vatandaştan aldığı farklarla ilave ücretle bu astronomik ücretleri karşılama yoluna gidiyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Önümüzdeki dönemde vatandaşın alım gücünü zorlamayacak şekilde özel sektörden hizmet alımı için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Belki vatandaşlar küçük katkı payı öderler ama hiçbir zaman astronomik ücretler ödemeyecek."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir gazetecinin 17 Kasım'da sağlıkçıların eylem yapacağı şeklindeki sorusu üzerine, "Değişime ve dönüşüme karşı direnenler her zaman olduğu gibi bundan sonra da olacaktır. Herkes biliyor ki vatandaşın kamudan sağlık hizmeti almasını çok kolaylaştırdık. Perişan olan sağlık ocakları bugün hizmet alınabilir, tertemiz sağlık yuvaları haline dönüşmüştür. Her alanda yaptığımızı sağlık alanında da yaptık ve vatandaşımız bunu takdir etti. 34 oylardan 47 oylara çıktık. Bu yaptığımız hizmetlerle gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Sağlık sektöründeki gelişmelere de değinen Bakan Akdağ, "Daha önceki hastanelerimizi hatırlayalım. Bir tomografi çekilmesi için 6 ay, 1 yıl beklediklerini unuttular mı? Bu değişime, dönüşüme karşı çıkanlar bunu unutmuş olabilir ama vatandaş unutmadı. Süreç kamunun sağlık hizmetlerinde güçlendirilmesi olmuştur. Bundan sonrada devam edecek. Biz kamu hastaneciliğini özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Özel sektörün de imkanlarını vatandaşa açmasını arzuluyoruz ve bu yönde de uygulamalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
<b>akdağ'dan
özel
hastaneler
ve
aile
hekimliği
konusunda
açıklamalar</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir