Medimagazin logo

Başhekim yardımcılarını istifadan kaymakam vazgeçirdi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Devlet Hastanesi'nin başhekim yardımcıları görevlerinden istifa ettiler. İstifalar İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaşmadan önce Kaymakam İbrahim Küçük'ün ricası üzerine geri çekildi
Başhekim yardımcılarını istifadan kaymakam vazgeçirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde Devlet Hastanesi'nin başhekim yardımcıları görevlerinden istifa ettiler. İstifalar İl Sağlık Müdürlüğü'ne ulaşmadan önce Kaymakam İbrahim Küçük'ün ricası üzerine geri çekildi.

Dursunbey Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıldır yaşanan doktor sıkıntısı henüz çözülemedi. Bu durumun hem vatandaşları hem de idareyi iyice zorda bıraktığını kaydeden Dursunbey Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Harun Armağan ve Başhekim Yardımcısı Recep Göçmen, görevlerinden istifa ettiler.

Dursunbey'de personel yetersizliği sebebiyle çevre ilçelerden geçici görevle doktor getirildiği, ancak bunun da sıkıntıyı çözmediği belirtildi. Balıkesir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Mallı, Dursunbey Devlet Hastanesi ile ilgili kendilerine herhangi bir şikayet gelmediğini, başhekim yardımcılarının da istifa dilekçelerinin ulaşmadığını söyledi. Mallı, Dursunbey gibi Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde de doktor sıkıntısı yaşandığını, sorunu diğer ilçe ve il merkezinden geçici görevlendirmelerle azaltmaya çalıştıklarını belirtti. İlçede yeterli tedavi göremediklerini belirten vatandaylar ise Balıkesir'deki doktorların muayenehanelerine gitmek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, başhekim yardımcılarının istifa dilekçesi verdiğini doğruladı. Kaymakam İbrahim Küçük, istifa dilekçesi veren doktorlarla görüştüğünü ve istifalarını geri çektiklerini, ancak, yaşanan doktor ve personel sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Kaymakam Küçük, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü'ne ataması yapılacak olan ilk doktorlardan Dursunbey'e öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

başhekim
yardımcılarını
istifadan
kaymakam
vazgeçirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir