Medimagazin logo

Osmangazi Tıp'ta mezuniyet töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 147 doktor adayına diplomaları törenle verildi
Osmangazi Tıp'ta mezuniyet töreni
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 147 doktor adayına diplomaları törenle verildi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi'nden 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında mezun olan 147 öğrenciye, Meşelik Kampusü'ndeki spor salonunda düzenlenen törenle diplomaları dağıtıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Vali Kadir Çalışıcı, öğrencilik yıllarında her zaman arzu ettiği doktorluk mesleğine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir süre eğitim görerek devam ettiğini belirterek, "Ancak, daha sonra anlayamadığım bir şekilde, bir anda kendimi yönetici olacağım bir fakültede buldum. Doktorluk mesleğini hala çok seviyorum. Bu arzum içimde yaşıyor. Memleketimizin sizin gibi genç hekimlere çok ihtiyacı var. Hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Necat Akgün ise, hekimliğin, insan hayatıyla birlikte tarih sahnesinde yer alan ilk ve kutsal bir meslek olduğunu ifade ederek, "Temelinde özveri bulunan hekimlik mesleğinde, toplumun sağlık meselelerini tanımak ve tıp eğitiminin önemli bu probleminin giderilmesi, araştırma ve geliştirmenin sürekliliğini zorunlu kılmaktadır" diye konuştu.

Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitiren Yasemin Aydın ise, yaptığı konuşmada, bundan sonra önlerinde Türkiye'nin sağlık sisteminin bir gerçeği olan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın olduğunu belirterek, "Başarının TUS'a endekslendiği günümüzde, pratisyen hekimliğin sağlık alanındaki önemi maalesef gözardı ediliyor" ifadesini kullandı.

Diploma ve plaketini Vali Çalışıcı'nın elinden alan Aydın, anı kütüğüne plaket çaktı.

ESOGÜ Tıp Fakültesi'nin mezuniyet törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri de katıldı.
osmangazi
tıp'ta
mezuniyet
töreni
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir