Medimagazin logo

<b>"Çok ameliyat yaptırdığımız için TUS'ta çok tercih ediliyoruz"</b>

<p> Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tıp fakülteleri gibi uzman doktor yetiştiriyor. Günde ortalama 4 bin ile 5 bin 500 hastanın giriş yaptığı hastanede 124 asistan görev yapıyor. Çukurova bölgesinin yanı sıra Türkiye&#39;nin dört bir tarafından hasta kabul eden Numune&#39;de, günde yaklaşık 120 ameliyat gerçekleşiyor.</p>
<b>"Çok ameliyat yaptırdığımız için TUS'ta çok tercih ediliyoruz"</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tıp fakülteleri gibi uzman doktor yetiştiriyor. Günde ortalama 4 bin ile 5 bin 500 hastanın giriş yaptığı hastanede 124 asistan görev yapıyor. Çukurova bölgesinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından hasta kabul eden Numune'de, günde yaklaşık 120 ameliyat gerçekleşiyor.

Başhekim Prof. Dr. Metin Aydın'ın bir yıllık görevlendirme süresinin dolmasının ardından başhekimlik görevine getirilen Göz Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Ergin hastanenin doktor yetiştiren bir okul olduğunu belirtti. Prof. Ergin, "Şu an fakülteden tek farkımız, onlarda öğrenci var bizde yok. Ama hastanemizde, aynen fakültelerde olduğu gibi asistan eğitimi, uzmanlık eğitimi var. Bilimsel çalışmalara imza atıyoruz. Uluslararası kabul görmüş dergilerde yayınlanıyor." dedi.

Devlet hastanesindeki asistanların, üniversite hastanesindeki asistanlardan daha çok ameliyat yapma imkanı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ergin, "Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) çok yüksek puan alanlar bizi tercih ediyor. Çünkü asistanlarımızla çok ameliyat yapabiliyoruz. Örneğin bir göz asistanı 350 katarak ameliyatı yaparak mezun olabiliyor. Diğer bazı kurumlarda ise bu sayı bizden daha düşük oranlarda uygulanabiliyor. Hastaların bize daha kolay ulaşabilmesi sonucu bize daha çok vaka geliyor. Cerrahi de ne kadar çok ameliyat yaparsan o kadar çok öğrenirsin kuralı vardır. Diğer yandan performans sistemi neticesinde ekonomik olarak da eğitim hastaneleri asistanlar tarafından daha çok tercih ediliyor. "ifadesini kullandı.

Göz tansiyonu olan bir hastaya ilaç verilip tansiyonun düşürülebileceğini anlatan Ergin, "Bu hastalığın birçok çeşidi var. Her alt gurupta kullanılabilecek tedavi yöntemi ve ilaç farklı. Biz eğitim ve araştırma hastaneleri olarak hastalığın hangi grupta olduğunu elimizdeki imkanlarla daha kolayca araştırıp buluyoruz. Nokta atış yaparak hangi ilaç gerekliyse onu yazıyoruz. O nedenle hem daha az sayıda ilaçla tedavi imkanı oluyor hem de ekonomik olarak devletimiz kazanıyor. "ifadesini kullandı. Prof. Dr. Ahmet Ergin, eğitim ve araştırma hastanelerinin daha geniş yelpazede ameliyat yaptığını belirterek, "Bazı hastaneler yapabileceği riskli bir ameliyatı, o riski alacak donanıma sahip olamadıkları için yapamıyorlar. O hastaları da bize gönderiyorlar. O ameliyatları da biz yapıyoruz." şeklinde konuştu.

O nedenle Numune Hastanesi'nin, hem teşhis hem tedavi açısından bölge açısından oldukça önemli bir hastane olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ergin, şöyle devam etti:

"Hakkari'den hastalarımız geliyor. Adıyaman'dan, Mardin'den, Mersin'den hastalarımız geliyor. Yenidoğan ve prematüre çocuklar eğitim hastanemizde olsun istiyoruz. O prematüre bebeklerdeki retinopati hastalığı en sık körlük nedeni. Burada bunun takibini de yapacağız. Şaşılık ameliyatı, göz tansiyonunun takibi ve retina ameliyatları yapacağız. 20-65 yaş arası en sık körlük nedeni şeker hastalığı. Özellikle şeker hastalarının takibi ve tedavisini de yapıyoruz."

Son yıllardaki sağlıktaki değişim ve dönüşümle birlikte çok iyi gelişmeler yaşandığına dikkat Çeken Ergin, "Vatandaşlarımız artık doktora ulaşabiliyor. Eskiden insanlar doktora ulaşamazdı. İsteyen hasta istediği hastaneye gidebiliyor. Doktor seçebiliyor. Sağlıkta değişimle birlikte yeni tedavi yöntemlerine de vatandaşlarımız ulaştı. Eskiden belli bir hastaneye gidip orda ki yönteme göre tedavi oluyordu. Artık en son teknolojiye ulaşabiliyor. İstediği hastaneye aracı olmadan gidiyor." diye konuştu.

Eski Başhekim Prof. Dr. Metin Aydın'ın hastaneye iyi bir temel attığını anlatan Ergin, "Bütün derdimiz eğitim ve araştırma hastanesi kavramını oturtmak. Hastanemize 4-5 klinik şefi daha getirmeyi düşünüyoruz. Bölgeye en iyi ve kesintisiz hizmet veren kurumlardan biriyiz'' görüşlerine yer verdi.

<b>"çok
ameliyat
yaptırdığımız
için
tus'ta
çok
tercih
ediliyoruz"</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir