Medimagazin logo

Hastanın karın duvarına "yama" koydular

İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda uygulanan bir yöntemle daha önceden iki kez böbrek taşı ameliyatı geçiren 25 yıllık evli ve 3 çocuk babası Ahmet Şener (50) isimli hastanın karın duvarına yama yapıldı
Hastanın karın duvarına "yama" koydular
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı'nda uygulanan bir yöntemle daha önceden iki kez böbrek taşı ameliyatı geçiren 25 yıllık evli ve 3 çocuk babası Ahmet Şener (50) isimli hastanın karın duvarına yama yapıldı.

Sözkonusu yöntemin Türkiye'de çok ender olarak uygulandığını belirten Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Erdal Apaydın, "Hastamız yıllar önce böbrek taşı nedeniyle iki kez ameliyat olmuş. Ancak daha sonra zaman içerisinde ameliyat yerinde fıtık oluşmuş.

Biz karın bölgesinden üç delik açarak, laparoskopik olarak böbreğin üzerini temizleldik. Karın duvarının yan kısmına iki kat yama koyduk ve yamayı laparoskopik zımba ile karın duvarına yapıştırdık" dedi. Hastanın sağlık durumunnu çok iyi olduğunu belirten Prof.Dr.Apaydın, "Fıtıklaşmayı ortadan kaldırdık. Birkaç gün içerisinde hastamızı taburcu edeceğiz" diye konuştu.
hastanın
karın
duvarına
"yama"
koydular
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir