Medimagazin logo

Harran Üniversitesinde kapak hastalıkları toplantısı yapılacak

Harran Üniversitesi ve Türk Kardiyoloji Derneği tarafından "Kapak Hastalıkları Grubu Toplantısı" Şanlıurfa'da yapılacak
Harran Üniversitesinde kapak hastalıkları toplantısı yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ŞANLIURFA (İHA) - Harran Üniversitesi ve Türk Kardiyoloji Derneği tarafından "Kapak Hastalıkları Grubu Toplantısı" Şanlıurfa'da yapılacak.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Recep Demirbağ, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, "Kalp hastalıkları ülkemiz ve bölgemizde en önemli ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. Kalp romatizması başta olmak üzere diğer kapak hastalıkları bölgemizde diğer bölgelere oranlar daha sık görülmektedir. Bölge halkımıza sağlık hizmeti veren meslektaşlarımız başta olmak üzere diğer bölgelerdeki hekim arkadaşlarımızın; kapak hastalıklarının tanı ve tedavisindeki yenilikleri tartışmak ve günlük pratiklerinde yararlanabilecekleri bilgilerini gözden geçirmek amacıyla Türk Kardiyoloji Derneği Kapak Hastalıkları Çalışma Grubumuz 17-18 Ocak 2009 tarihlerinde Şanlıurfa'mızda bir toplantı düzenleyecektir” dedi.

Toplantının her bölgede kapak hastalıkları konusunda deneyimli konuşmacıların özverili katkıları ile gerçekleştirilecğini kaydeden Demirbağ, “Toplantıda; kapak hastalıklarının tanısı ve tedavisi konusunda eski ve yeni bilgiler gözden geçirmek. Bölgemize hizmet veren hekim arkadaşların, Kapak hastalıklarının tanı ve tedavisine yaklaşım, Kapak hastalıklarında enokardit ile ilgili bilgiler, kapak hastalıklarını ne zaman ameliyata verelim, kapak hastası çocuk sahibi olabilir mi? Değişen endokardit kılavuzuna göre endokardite karşı korumanın nasıl yapılacağı, karşılaştığı problemlerin konusunda deneyimli uzmanlar aracılığı ile çözümlenmesi konuları ele alınacak. Kapak hastalıkları ile ilgili öğretici olgu sunumlarının da yer verilecek bu toplantıya, konuya ilgi duyan tüm meslektaşlarımızın bize katılmasını, bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Ayrıca bu toplantıda 2004 Kasımından önce uzmanlığını almış kardiyolog için Beceri Değerlendirme (sözlü) Sınavı düzenlenmesi yapılacaktır" dedi.
harran
üniversitesinde
kapak
hastalıkları
toplantısı
yapılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir