Medimagazin logo

Enver Hasanoğlu: Uluslararası kongre ile KKTC'ye uygulanan ambargoyu kırdık

Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, ''Düzenlediğimiz uluslararası kongre ile KKTC'ye uygulanan ambargoyu kırdık'' dedi
Enver Hasanoğlu: Uluslararası kongre ile KKTC'ye uygulanan ambargoyu kırdık
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
GİRNE (A.A) - Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, ''Düzenlediğimiz uluslararası kongre ile KKTC'ye uygulanan ambargoyu kırdık'' dedi.

KKTC'nin Girne kentindeki Acapulco Otel'de gerçekleştirilen 51. Milli Pediatri Kongresi kapsamında basın toplantısı düzenlendi.

Prof. Dr. Enver Hasanoğlu, yaptığı konuşmada, bin 700 katılımcının ve 220 konuşmacının katıldığı kongrede, çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında hekimler arasında bilgi paylaşımının yapıldığını belirterek, bilim ve teknolojideki gelişmelerin aktarıldığını söyledi.

KKTC'ye ''haksız bir ambargo uygulandığını'' ifade eden Hasanoğlu, ''Kongre ile bilimin, politikanın da sınırlarını aştığını görüyoruz. Düzenlediğimiz uluslararası kongre ile KKTC'ye uygulanan ambargoyu kırdık'' diye konuştu.

Türkiye Milli Pediatri Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tezer Kutluk da Afganistan'dan gelen hekimlerin verdiği bilgiler doğrultusunda, bu ülkedeki beslenme ve enfeksiyon bozukluklarına bağlı, ciddi oranda çocuk ölümleri olduğunu kaydetti.

Savaştan en çok çocukların etkilendiğini belirten Kutluk, en kısa zamanda bölgede tedbirlerin arttırılması gerektiğini söyledi.

Kutluk, ayrıca, tütünle mücadelede gelinen noktanın da sevindirici olduğunu ifade ederek, ''Daha yapılması gereken çok şey var. Biz, dernek olarak, bu gelişmeleri takip ediyor ve destekliyoruz'' dedi.
enver
hasanoğlu:
uluslararası
kongre
ile
kktc'ye
uygulanan
ambargoyu
kırdık
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir