Medimagazin logo

Aile hekimlerine de performans sistemi geliyor

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) tarafından düzenlenen AİLE2013-12. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi Kuşadası’nda devam ediyor. Medimagazin, önemli gelişmeleri Kongre merkezinden anında aktaracak. Kongre’de bilimsel konuların yanı sıra aile hekimlerinin sorunları da konuşuluyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
Aile hekimlerine de performans sistemi geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kuşadası’nda yapılan Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) tarafından düzenlenen AİLE2013-12. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi’nin ikinci gününde, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Halil Ekinci, soruları yanıtlamak için  aile hekimleri ile biraraya geldi.


Özellikle yeni çıkacak olan ücret yönetmeliği ile ilgili detaylı bilgiler veren Ekinci, tek birimli aile sağlığı merkezleri (ASM)nde aile hekimleri izin veya rapor aldığında maaşlarının kesilmeyeceğini belirtti.


Yeni ücret yönetmeliğinde aile hekimi başına 4 bin olan hasta sayısının değiştirilmeyeceğini vurgulayan Ekinci, kanser taramalarının da önce pozitif performansa, istenen yarar elde edilemezse negative performansa geçileceğini söyledi.


Ekinci, ASM’ye yeni gelen hekimin ayrılan hekime daha önce ASM için yaptığı harcamaların ödemesini yapmasının mevzuata bağlanıp yasallaştırılmasının düşünüldüğünü söyledi.


Ekinci ayrıca, tüm ASM’lerde zorunlu olarak bulundurulması gereken defibrilatör özellikleriyle ilgili bir şartnamenin genelge olarak kısa süre içerisinde aile hekimlerine gönderileceğini belirtti.


Aile hekimlerine yapılan ödemelerin ikinci basamaktaki performans sistemine benzer şekilde muayene sayılarına bağlanmasıyla ilgili de Bakanlıkta bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Ekinci, ücret yönetmeliğinin beş aydan önce çıkmasının beklenmediğini belirtti.

aile
hekimlerine
performans
sistemi
geliyor
(kongre-canli)
Yorum (11)
dr.temel
Her zaman ki gibi saçmalamışlar, aile hekimliği sisteminde temel görev 1. basamak sağlık hizmetleridir ki bunların içinde hasta muayenesine ayrılan zaman ne olmalıdır? Tedavi edici sağlık hizmetlerinin 1. basamakta tüm zamanlı olarak uygulanması aşı/bebek/çocuk/gebe takipleri açısından erişilmiş olan başarı oranlarını olumsuz olarak etkileyecektir. Kısacası Aile Hekimliği sistemi içerisinde muayene sayılarına dayalı bir performanstan söz edilmesi bile abesle iştigaldir.
0
Cevapla
Salih AKIN
Satın aldığımız defibrilatörler ne olacak peki? Denetimde sorulduğu için onca para verip satın aldık, şimdi şartname gönderilecek deniyor. Böyle iş mi olur? Adam gibi bir şeyi baştan düzgün yapın kardeşim. Muayene sayısına göre performans zaten muayeneden kalan zamanlara sıkıştırılırak giden aile hekimliğinin koruyucu hizmetlerine ağır darbe vurur. Tek hekimli yerlere avantaj sağlanması makul. Kanser taramalarında negatif performans yine aynı şekilde diğer hizmetleri aksatır. En azından bir iki yıl alışma-alıştırma devresi gerekir.
0
Cevapla
dr
performans ancak koruyucu hizmetlere olmalı.onun dışında suistial olur.hasta olmayan insanlar getirilip hasta yapılır.bunda diakket alın...
0
Cevapla
umutsuzdoktor
amacımız koruyucu sağlık hizmeti diye yola çıkıldı ama...sonradan o kadar çok ekstra görev verildi ki ...koruyucu sağlık hizmetine kalan zamanı soran bile yok...
0
Cevapla
FATİK
adamlar takıntı haline getirmişler..bir performanstır..gelende gidende aynı hava..sağlıkta performans OLMAZ..İnsanın derisinin içine yasal yolla giren tek meslek olan hekimliği etik dışı uygulamalara sevkedenlere yazıklar olsun diyorum..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir