Medimagazin logo

Ambulans şoförüne silah çektiler

Bursa'da meydana gelen trafik kazasında, yaralıyı hastaneye götürmek isteyen ambulans şoförüne yaralı yakınları ambulans içerisinde silah çekti.
Ambulans şoförüne silah çektiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Alkollü olan zanlılar daha sonra ambulans şoförünü dövdü.
Merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi Erikli lambalarında meydana gelen kazada, yaralanan bir bayana müdahale eden 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralı olan kadını hastaneye götürmek istedi. Yaralı Yeşim C. (35)'yi ambulansa bindirmek için nişanlısı M.A. (36) ve arkadaşı Yusuf Ziya B. (26) sağlık ekiplerine yardım etti. Daha sonra yaralıyı ambulansa bindiren ekipler yaralı kadının nişanlısını ve arkadaşını da ambulansın ön tarafına bindirerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne doğru yola çıktı. Ancak, yol
boyunca ambulans şoförü Suat A. (38) ile tartışan yaralı yakınları, şoföre silah çekerek ambulansı Polis Okulu Kavşağı'nda durdurdu. Şahıslar burada şoföre saldırmaya başladı. Ambulansın arkasında yaralıya müdahale eden sağlık ekipleri ise bir anda neye uğradığını şaşırdı ve olay yerinde çığlık atmaya başladı. 112 Komuta Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi.
Ambulans şoförünü döven zanlılar polisin geldiğini görünce olay yerinden kaçmaya başladı. Zanlıların kaçtığını gören sağlık ekipleri ise saldırgan M.A.'nın yaralı nişanlısını Şevket Yılmaz Hastanesi'ne kaldırdı.

Parmağından yaralanan ambulans şoförü de burada tedavi altına alındı. Sağlık ekiplerinin verdiği eşkal doğrultusunda çalışma başlatan polis ekipleri şoföre saldıran zanlıları hastane önünde yakaladı. Ancak alkollü şahıslar polise de saldırdı ve taşkınlık yapmaya başladı. Polis aracına binmemek için direnen zanlılar, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

Korku dolu dakikalar yaşayan ve olayı anlatırken ellerinin titrediği gözlenen 112 Acil Sağlık ekipleri ise arkadaşlarına saldıran zanlılar hakkında şikayetçi oldu.

ambulans
şoförüne
silah
çektiler
Yorum (7)
muhittin özkan
öncelikle sağlık personeli arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum, bu ülkede çalışan bir sağlıkcı olarak hergün yeni bir şiddet olayını duydukca üzülüyor ve bu kendini bilmezlere bu şekilde davranmayı bir hak gibi sunan mevcut politikalara isyan ediyorum...
0
Cevapla
serdar savacı
Sağlık çalışanlarına yönelen ve gittikçe artan şiddetin belirtisi .Ambulans içine yaralı dışında kimsenin alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Polisin olaya karışan alkollü kişileri doğrudan karakola götürmesi gerek. Hakimlerinde sağlık görevlilerine yapılan saldırıları tarafları barıştırarak kapatmaması,kanunla verilmiş cezayı vermesi caydırıcı olabilir.
0
Cevapla
orhan seymenoğlu
insanlık dışı bi olay.sağlık personellerinin sıkıntılarından biride bu şiddet olayı.hasta yakınları bizi bi hiçmiş gibi görmeleri hiç demantıklı değil.yetkililer bunu biliyo ama napıyo hiç bişi.
0
Cevapla
Kezban ATAKOĞLU
Sağlık görevlilerine yönelik şiddet haberlerini dehşet içinde izliyorum. Bu olaylar sen-ben çekişmeleri, basit çatışmalar değildir; öpüşün barışın, yapmış bir cahillik vb. yaklaşımlarla üstü kapatılacak olaylar gibi algılanmaları çok yönlü bir kötülüktür. Çünkü olay çalışanın darp edilmesi, işinden soğutulması, motivasyonunun düşmesi, yoğun iş gücü kayıplarının yanısıra ve çok daha önemli olmak üzere o yaralı ve hizmet bekleyenlerin hizmetten alıkonulmasıdır. Haberimizde de açık; o yaralı kadının tedavisi aksamıştır, gecikmiştir ve önemli bir mağdur da odur. Bu yüzden sağlıkçılara yönelik şiddet suçlarının sadece darp vb. değil bir de "görevliye saldırı, görevi engellemek" açısından koğuşturulması gerekmektedir. saygılarımla
0
Cevapla
s. akgun
Tüm sağl. çalışanları ruhsatlı silah taşıma için başvurması mı gerek kendi güvenliğini koruması için? bakanlık kulaklarını tıkamış, vurdumduymazlık içinde. Dr.ları malparktis davalarında suçlu bulmaya meyilli adalet sistemi sağlıkçılara dayak atanları sebest bırakıyor, tabi yaptığı yanına kar kalıyor. Doktora dayak atıp serbest olarak yargılanan kişi hakime duruşmada hakaret etti diye hemen tutuklanabiliyor. (ki yaşanmış bu olay)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir