Medimagazin logo

Bu nöbete ücret ödemek icap eder

Sağlık Bakanlığı, 112 çalışanlarına, evlerinde teyakkuz halinde bulunma zorunluluğu çerçevesinde “icap nöbeti” tutturuyor. Bakanlığın bu “bedava nöbeti”ne itiraz eden Türk Sağlık-Sen, Tam Gün yasasındaki düzenlemeyi hatırlatarak ücret ödenmesi için başvuruda bulundu.
Bu nöbete ücret ödemek icap eder
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

ACİL bir hasta çıkması ihtimaline karşı her an teyakkuz halinde bulunan ve hastayı hastaneye ulaştırma amacıyla evlerinde dahi nöbet tutan 112 Acil Servis çalışanları, tuttukları nöbetin karşılığını alabilmek için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu.
 
Düzenleme hatırlatıldı
 
Türk Sağlık-Sen, bazı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının tuttukları icap nöbetleri (çalışanın evde her an hastaya gitme haline karşı teyakkuz halinde bekleme nöbetleri) karşılığında izin kullandırılmadığı gibi ücret de ödenmemesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptı.
 
Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk imzasıyla yapılan başvuruda, Tam Gün Yasası ile 112 çalışanlarına tuttukları icap nöbeti karşılığında izin ile karşılanmayan her saat için icap nöbeti ücreti ödeneceğinin düzenlendiği hatırlatıldı. Başvuruda uygulamada birliğin tesis edilmesi bakımından yasal mevzuatın gözönüne alınarak 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan personele tutmuş oldukları icap nöbeti karşılığında izin kullandırılması veya icap nöbet ücreti ödenmesi için Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların bir yazı ile uyarılması istendi. Konu ile ilgili olarak sendikaya bilgi verilmesi de talep edildi.
bu
nöbete
ücret
ödemek
icap
eder
Yorum (3)
CEMİL
yıllardır tek hekim çift hekim icap nöbeti tuttuk. bırakın ücreti ertesi gün polk ve acilde hasta bakıyoruz. bir günde bazen 4-5 defa çağrıldığımız oluyor. Nerdesin eyyy TTB Sağlık SEN VE günün önemine binaen EHLİ VİCDAN... Hakkımı helal etmiyorum.en tepeden en alttaki sorumlulara kadar.
0
Cevapla
hakkı
11 YIL branşımda tek hekim olarak icap nöbeti tutturuldum.Hafta sonu bayram tatili demeden..Bazen gecede 4-5 kez yatağımdan kalkıp vakaya gittim,ertesi gün çalışmaya devam ettim.Ben de bunda emeği geçen yöneticilere hakkımı helal etmiyorum.
0
Cevapla
SEMRA ŞENGÜL
8 yıldır icap nöbeti tutmaktayım bırakın icap parası almayı icap iznini bayramda bayram yapamazsın evden çıkamazsın telefon çekmese gezemezsin tutmayan anlamaz.hakkımzı yiyenlerin birgün bogazında kalır
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir