Medimagazin logo

Mahkeme kararı: Aile hekimleri o nöbeti tutmayacak

Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız yaptığı açıklamada aile hekimleri ile ilgili başvurdukları yargı kararını açıkladı.
Mahkeme kararı: Aile hekimleri o nöbeti tutmayacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Zekiye Bacaksız yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

Aile hekimlerimizin birçok iş yükü olmasına rağmen bazı ilçelerde kendilerine defin nöbeti yazılmaktadır. İzmir Karşıyaka İlçesinde de aile hekimlerine yazılan defin nöbetinin iptali için Sendikamızca dava açılmıştır.
 Yapılan yargılama sonucunda İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin 2014/1909 E 2015/922 K sayılı kararı ile Karşıyaka Belediyesi’nde belediye tabibi olduğu için aile hekimlerine defin nöbeti yazılmayacağına karar verilmiştir.
 Aile hekimlerimizden bu sorunu yaşayanların sendikamızla iletişime geçmelerini istiyoruz.

 

mahkeme
kararı:
aile
hekimleri
o
nöbeti
tutmayacak
Yorum (5)
volkan
cenaze nakil ve defin işlemleri hakkındaki yönetmeliğe göre MADDE 16'nın 4. bendini bir okuyunuz; (4) Ölüm belgesi düzenleme yetkilisi bulunmayan veya makul sürede ulaşılamadığı yerlerde ise bu belge jandarma karakol komutanları veya köy muhtarları tarafından verilir. MESAİ SAATLERİ DIŞINDA verilecek olan ölüm belgelerinin düzenlenmesi işi ilçe bazında, belediye tabibi, toplum sağlığı merkezi hekimi ve aile hekimlerinin dahil olduğu NÖBET SİSTEMİ ile verilir. Bu nöbet listesi toplum sağlığı merkezlerince oluşturulur, mahalli mülki amir tarafından onaylanır. Nöbet listesi oluşturulurken coğrafi şartlar göz önünde bulundurularak ilçeler birleştirilebilir. Mesai saatleri dışında ölüm belgesi düzenlenmesine ilişkin nöbet, adli hizmet nöbetleri ile birlikte verilebilir. 112 acil sağlık istasyonu görevlileri vakaya gittiklerinde ölüm gerçekleşmiş ise doğrudan ölüm belgesi düzenleyebilir. Bu nöbet uygulamasında ihtiyaç duyulan LOJİSTİK HİZMETLER halk sağlığı müdürlüklerince verilir.
0
Cevapla
Seda KESER
Şaka mı bu ? Ne ölüsü, ne defini ? Aile hekiminin ölüyle işi ne ? Bizim sağlık yöneticileri, ''Koruyucu hekimlik nedir'' ve ''1. Basamak hekimlik neden gerekli ve nasıl yapılır'' konulu hizmet içi eğitime alınmalarını öneriyorum. Ben olsam günde 20 kişiden fazla poliklinik muayenesi yapan Aile Hekimi'ne direk soruşturma açarım. Aile hekimi hasta doktoru değildir. Ölü doktoru hiç değildir. Hele hele acillerden taşanların gideceği nöbetçi poliklinik doktoru hiç mi hiç değildir. Tabi tıp bilimi yerine, oy bilimiyle sağlık yönetilince, ülkemizde Aile Hekimi hastanın akan burnunu silmekle bile görevlendirilebilir :) !!!
0
Cevapla
Ali Veli
sayın volkan; madde 4 den önce madde 3'ü okuyun... (3) Ölümün sağlık kurumları dışında gerçekleşmesi durumunda ölüm belgesi cenazenin bulunduğu yerdeki belediye tabibi tarafından, belediye tabibi bulunmayan yerlerde toplum sağlığı merkezi hekimi yoksa aile hekimi tarafından, bunların bulunmaması halinde ise ölüm belgesi düzenleme yetkilisi tarafından verilir.
0
Cevapla
m .murat
İstanbul'daki bir çok ilçede hala her ay defin nöbeti listeleri hazırlıyorlar. Hem de 3 aylık! 3 ayınızı ipotek ediyorlar. Beklenmedik zaruri hallerde izne çıkamıyorsunuz.
0
Cevapla
volkan
Sayın Ali Veli (dr) ben maddelerin hepsini okudum....Zaten mesai saatleri içinde görev belediye tabibinin orada bir soru işareti yok AMA benim işaret ettiğim nokta mesai saatleri sonrasında ve hf sonları nöbet sistemi olması konusu...Belediye de tek Dr olsa bile 7/24 saat, 365 gün defin nöbeti tutacak AMA sadece belediye sınırları içindeki evdeki ölümlere bakacak!!!Diğer yandan ilçeye bağlı köylerde vefat edenler için aile hekimleri ayrı nöbet tutacak!!!!!!Sorun zaten burada ortaya çıkıyor bir iş için 2 ayrı nöbet sistemi olacak.Zaten işaret ettiğim maddeyi daha dikkatli okusanız 4. bendin 2. cümlesinde İLÇE BAZINDA diyor....İlde durum elbette farklı olacak...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir