Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Aile hekimlerinde Cumartesi nöbete katılma oranı yüzde 100 olacak

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Aile hekimliğinin Cumartesi nöbetine katılım oranı yüzde 75'ler üzerinde. Bütün negatif çalışmalarına rağmen, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde de yüzde 100'lere ulaşacaktır" dedi.
Müezzinoğlu: Aile hekimlerinde Cumartesi nöbete katılma oranı yüzde 100 olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Edirne Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde Türk Tabipler Birliği'nin 'acil' notuyla kendisine talep ettikleri randevu isteğini yorumladı. Müezzinoğlu, hedeflerinin 2017 sonu itibariyle 30 bin aile hekimine çıkmak olduğunu belirterek, "Bu rakamı yakaladığımızda Cumartesi ve Pazar günleri de vatandaşımız bağlı bulunduğu aile hekimlerini bulsun istiyoruz. Türk Tabipler Birliği ne istiyor? Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 08.00 öğleden sonra 16.00, hadi Allah'a ısmarladık. Peki, sağlık böyle bir şey mi? Dolayısıyla derdi vatandaş olmayan derdi millete hizmet olmayan bir anlayışa bu ülkede artık prim yok" ifadelerini kullandı.

"BİZ HEP DAHA İYİNİN, DAHA GÜÇLÜ HİZMETİN YANINDA ARKASINDA KOŞUYORUZ"

Bakan Müezzinoğlu, 78 milyon vatandaşa sağlık hizmeti sunmak için hekimlerle, sağlık camiasıyla geceli, gündüzlü çalıştıklarını dile getirerek, "Arkadaşlar, birileri sorun üretmeye çalışıyor ama neticede biz 78 milyon insanımıza sağlık hizmeti sunmak için hekimlerimizle, sağlık camiamızla geceli, gündüzlü çalışıyoruz. Ve bugün Avrupa ülkelerindeki OECD ortalamalarının 10 bin kişiye düşen hekim sayısının yarısı kadar hekim sayımızla ortalamanın çok daha üzerinde halk memnuniyeti sağladığımız bir sağlık hizmeti sunumu var. Biz aile hekimlerimizle çok başarılı hizmetlere imza attık. Hamile annelerimizin, hamileliklerinin birinci ayından itibaren takip eden yeni doğan bebeğin doğduğu günden itibaren bütün aşılarını takip eden güçlü bir aile hekimliği sistemini kurduk. Şimdi bu güçlü aile hekimliği sistemi yanına aile diş hekimliğini de getiriyoruz. Yani çocukların 3 yaşından itibaren ağız ve diş sağlığını sağlıklı bir şekilde götürebiliyorsak esasında bütün fiziksel sağlığı açısından da çok önemli bir koruyucu sağlık hizmetini de devreye sokuyoruz. Biz hep daha iyinin, daha güçlü hizmetin yanında arkasında koşuyoruz" diye konuştu.

"DERDİ MİLLETE HİZMET OLMAYAN BİR ANLAYIŞA BU ÜLKEDE ARTIK PRİM YOK"

Aile hekimlerinin ayda bir defa 8 saat Cumartesi günleri ekstra ücret karşılığı nöbet tutacaklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi biz aile hekimlerimize ayda bir defa 8 saat Cumartesi mesai nöbet ve ücretini de verdiğimiz bir nöbet. Niye, ailelerin çocukları, bebekleri, hamile anneler Cumartesi rahatsızlanmıyor diye bir şey var mı? Sayımız yükseldikçe bunu Pazar gününe de koyacağız. Bunu gizlemiyoruz da. Şu anda bir aile hekimimize 3 bin 700 bireyimiz düşüyor. Bunu 3 binlere indirmeye çalışıyoruz ama hekim sayımız arttıkça. Diğer taraftan da şu an da 23 bin yaklaşık aile hekimi ile hizmet veriyoruz. Hedefimiz 2017 sonu itibariyle 30 bin aile hekimine çıkmak. Bu rakamı yakaladığımızda Cumartesi ve Pazar günleri de vatandaşımız bağlı bulunduğu aile hekimlerini bulsun istiyoruz. Türk Tabipler Birliği ne istiyor? Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 08.00 öğleden sonra 16.00, hadi Allah'a ısmarladık. Peki, sağlık böyle bir şey mi? Dolayısıyla derdi vatandaş olmayan derdi millete hizmet olmayan bir anlayışa bu ülkede artık prim yok. Türk Tabipler Birliği de sağlık hizmeti sunuyorsa bunu daha iyi, güçlü, verimli olabilecek projelerle bize gelsin. Geldiğimiz nokta son derece başarılı hizmet. Aile hekimliğinin Cumartesi nöbetine katılım oranı yüzde 75'ler üzerinde. Bütün negatif çalışmalarına rağmen, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde de yüzde 100'lere ulaşacaktır" dedi.

"ÇAKILI KAZIK GİBİ AYNI YERDE, AYNI CÜMLELERİ SÖYLEYENLERLE NEYİ GÖRÜŞCEĞİZ Kİ"

Müezzinoğlu, Türk Tabipler Birliği ile defalarca görüştüğüne değinerek, "Neticede çakılı kazık gibi aynı yerde, aynı cümleleri söyleyenlerle neyi görüşeceğiz ki? Ben defalarca görüştüm, ortak çalışma ekiplerimiz görüştü. Biz görüşmeye açığız ama açık olduğumuz görüşmede muhatabımız 'benim dediğim olacak' diyorsa bende diyorum ki, vatandaşınızın hak ve hukukunu gözetmek zorundayız. Tabi ki sağlık çalışanlarının hak ve hukuku önemli. Ama bu bir hizmetse, vatandaşın hak ve hukukunu, sağlık hizmetini daha iyi almak, bunu da hizmetleri sunucularla beraber yapmak lazım. Bu anlamda sağlık sunucularının hak ve hukukunun daha iyi olması ile ilgili talepleri varsa onu da bu ülkenin, bu milletin imkanları çerçevesinde karşıladık. Karşılamaya ve daha fazlasını da yapmaya da gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

DSİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, kentte yapımı devam edilen ve Temmuz ayı içerisinde hizmete açılması planlanan 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, 400 Yataklı Edirne Devlet Hastanesi'nin akıllı hastane özelliği taşıdığını belirterek, ileri teknoloji kullandığını kaydetti.

müezzinoğlu:
aile
hekimlerinde
cumartesi
nöbete
katılma
oranı
yüzde
100
olacak
Yorum (21)
NECMİ ERGUVEN
Aile hekimlerini alt ederse Sıra önce tüm hekimlere sonra da tüm kamu çalışanlarına gelecek! Birlik olmaktan başka çare yok! Darbe dönemleri bile öyle angarya görmedi! Ayrışma değil birlik olma zamanıdır tüm hekimlerin....
0
Cevapla
Gökhan D.
Önce şu anki mesai saatimizi doğru biliniz sayın bakan. 8-5 çalışmak küçük görülecek birşey değil. Bir sağlık çalışanı için fazla bile. Ayrıca parasını vermediğiniz nöbeti kime tutturursanız tutturun. Bunun dışında tutturduğunuz adli ve defin nöbetinden neden bahsetmiyorsunuz. Bürokratlarınız dahil tüm sağlıkçılar 7 24 çalışsın. Durmak yok!
0
Cevapla
mehmet demirci
sözün bittiği yerdeyiz neyin ücretini veriyorsunuz merdiven silsem daha çok para alırım cumartesi günü, acilleri ücretli yapın bakın sorun nasıl şak diye bitiyor
0
Cevapla
alo
bakan, başkasının kesesinden misafir ağırlamayı çok iyi biliyor. hizmeti kanun gücüyle başkalarının sırtına yüklüyor, sonrada biz şunu yaptık bunu yaptık diye övünüyor.verdikleri üç kuruşla milleti köle gibi çalıştırmaya alışmışlar. bizlerinde sesi çıkamıyor sonrada boğaz tokluğna çalışmak zorunda bırakılıyoruz.ücretini veriyoruz dediği parada tatil günü evinize bir saatliğine gelen tesisatçının istediği paradan daha az. işin bedava hamallığını yapmaya alıştık ama birde sürekli aleyhimize çıkarılan yasalara ne demeli. yasalar amerikadan ve avrupadan ama verilen ücret afrikadan. böyle bir adalet sistemi dünyada başka hangi ülkede vardır bilmiyorum. kanun, yapmak ben yaptım oldu mantığıyla yapılmaz.bunun götürüleri ve getirileri iyi hesaplanmalı. bu kadar riskli bir iş yapılırken bunun maddi karşılığı da o kadar yüksek olmalı ki bir doktorun başına istenmeyen bir olay geldiğinde bunu tazmin edebilsin. hapis veya meslekten men cezaları hariç tazminat davalarında doktor aleyhine hükmedilen cezaların dudak uçuklatıcı olduğunu bilmeyen duymayan yoktur. beşyüz bin-bir milyon tazminata hükmedilen vakaları biliyoruz. peki bir doktor bu parayı aldığı üç kuruşluk maaşla yemeden içmeden kaç yılda ödeyebilir? basit bir hesap yapalım; şu anda ayda 4.000 tl alan bir doktor yılda 48.000tl, 20 yılda 960.000 tl. kazandığının yarısını harcayan bir doktor bu parayı 40 yılda ödeyebilirki buna da ömrü vefa etmez herhalde. mesleki sorumluluk sigortası bir doktoru her şeye rağmen % yüz koruyabilir mi? sigorta ücretinin yarısı için bile doktorun üç kuruşluk ücretine göz diken bakanlıktan ne hayır gelirki! tabi bizler geri zekalıyız ya ne isterlerse yaparız. Eğer çıkarılan bir kanun adil değilse çıkartamazsın yok illaki bu kanun çıkacak ben vatandaşımı herşeye rağmen koruyacağım çünkü oyunu alıyorum diyorsan karşılığını da peşin peşin bulup vereceksin. Bu memlekette başka hangi meslekte böyle bir tezat var ki?
0
Cevapla
doktor
Ne umitlerle gelmisti.Hayal kırıklığı diyor susuyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir