Medimagazin logo

Ocak ayında aile hekimlerinin yüzde 75'i nöbete gitmedi!

Ocak ayında aile hekimlerinin yüzde 75'i nöbete gitmedi!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı ve aile hekimleri arasında nöbet krizi devam ediyor.  Ocak ayında başlayan nöbetlere gitmeyerek bu konuda dirençlerini gösteren aile hekimlerinin Ocak ayında yüzde 75'i nöbete gitmezken,Bbakanlığı kendi verilerini de açıklamaya çağırdı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 'nun yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi:



Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı tüm baskılara rağmen Aile Hekimleri birlik içinde Aile Hekimliğine sahip çıkmaya devam etmektedir.

Sağlık Bakanlığının “Aile hekimlerinin eğitime ihtiyacı var” ile başlayıp, sürekli değişik söylemler ile uygulanmaya konulmaya çalışılan aile hekimliğinde nöbetin, başarısızlıkla sonuçlandığı artık kesinleşmiştir.

Sağlık Bakanlığı tüm teşkilatı ile bu oranları düşürmek için çalışmıştır. Baskılar yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı kapı kapı dolaşmıştır.

Sağlık Bakanlığı imkanları ile basına yanlış bilgiler verilerek direnç kırılmaya çalışılmıştır. Algı operasyonları yapılmıştır.

Türkiye’de Aile Hekimliği sisteminde çalışanların tüm baskılara, algı yönetimlerine rağmen, medya desteğine rağmen, ocak ayında aile hekimleri %75 oranında ASM nöbetlerine gitmemiştir.

OCAK AYINDA ASM NÖBETLERİNE KATILMAMA ORANI %75 OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR.

İller arasından, Adana, Çorum, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Şanlıurfa, Şırnak, Van ve Sivas’ ta %90’ nın üstünde ASM nöbetlerine gidilmemiştir.

Bakanlığı Cumartesi ASM nöbetlerindeki poliklinik sayılarının yer aldığı, AHBS verilerini açıklamaya davet ediyoruz.

Artık Sağlık Bakanlığı gerçeği görmeli, sahanın bilgi birikimini değerlendirmeli, sivil toplum gerçeğini kabul etmelidir.

Bu kişisel kuru inadın, zararlarını halka fatura ettirmeye kimsenin hakkı yoktur.

Nöbet ile yatıp nöbet ile kalkan sağlık bakanlığının artık gerçekten halkımızın faydasına olan çalışmalara dönmesi gerekmektedir.

Bu başarı öyküsünde AHEF’ e aldıkları kararlar ile destek olan tüm sendikalarımıza teşekkür ederiz.

AHEF olarak, vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın “İyi Aile Hekimliği Uygulamalarına” kavuşmaları için tüm enerjimiz ile çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

AHEF YÖNETİM KURULU

ocak
ayındaaaile
hekimlerinin
yüzde
75'i
nöbete
gitmedi!
Yorum (5)
Cüneyt Beyaz
Bakanımız nerelerde çıkardı tv lere ,militanlar yüzde 1 ler vs vs sallardı,bu giden yüzde 25 in bir kısmıda denetimden sonra kapatıp gidiyor hehehehhe
0
Cevapla
ali yusuf
ahef in büyük başarısı tebrik ediyorum. ahef olmasaydı herkes gitcekti nöbete. bravo yaşasın ahef yaşasın hafta sonu nöbetsizliği. öyle büyük bi başarıki sağlık kalitemiz yüzde 200 oranında arttı. demekki ne zaman bi görev verilse yapılmasa sağlıkta 1 numara olacaz ...
0
Cevapla
Arif Kansanır
Aile hekimlerinin bu göstermiş oldukları birliktelik ve mücadele azmi aslında tüm hekimlere örnek olmalıdır. Dayatılan angaryalara karşı hep birlikte karşı koymaya çalışmaları takdire şayan.Keşke tüm uzmanlarda bunu başarabilse. Bundan 3-4 ay önce onlara bu nöbet konusundaki tutumlarından dolayı bir kaç sitemim olmuştu.Şimdi ise bu kararlı tutumlarından dolayı tebrik ederim.
0
Cevapla
Mücahit Altuntaş
Çalışmalarında başarılar diliyorum. AHEF YÖNETİM KURULU yaşadıkları sorunlarla ,ve yaptıkları eylemler sonrası ,acaba nasıl bir sağlık sistemi sorusunu soruyorlar mı ! Sağlık sistemi için ne gibi eleştiri de bulunuyorlar ? Kendi üyeleri bu konuda ne düşünüyor ? Sağlıkta iş yükü fazlalığı söylemleri var.Bu konu neden kaynaklanıyor ? Nasıl giderilebilir? Kamuoyunu , bizi , diğer dernekleri , hekimleri aydınlatabilirler mi? Bilgi rica ediyorum.Saygılarımı sunuyorum. Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
MURAT POLATLI
Yüzde kaç oranında off yapıp,normal günlerde de işe gitmediğinizin istatistiğini de açıklasaydınız.3 kişi olması gereken yerde 1 kişi olup,geri kalanların tatile gittiğinide.Acilde meslekdaşlarınız canını dişine takıp nöbet tutarken,sizin umrunuzda mı? nasılsa birileri nöbet tutuyor,biz tutmayalım da kim tutarsa tutsun zaten di mi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir