Medimagazin logo

Karayazı'nın sağlıktaki 'kara yazısı' tarih oldu

Erzurum Karayazı Devlet Hastanesine genel cerrahi uzmanı doktor Özgen Avcı'nın göreve başlaması ve ameliyathanenin de yaptırılmasıyla fıtık, apandist gibi ameliyatlar da başarı ile gerçekleştirilmeye başlandı
Karayazı'nın sağlıktaki 'kara yazısı' tarih oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yakın bir zamana kadar uzman doktorun bulunmadığı Erzurum Karayazı Devlet Hastanesi'nde ilk defa fıtık, apandist ameliyatları başarı ile gerçekleştirildi.

İl merkezine 120 kilometre uzaklıktaki Karayazı'da vatandaşlar artık ameliyat olmak için Erzurum'daki hastanelere akın etmeyecek. Sağlık İl Müdürlüğü'nün Karayazı Devlet Hastanesi'ne atamasını yaptığı genel cerrahi uzmanı doktor Özgen Avcı'nın göreve başlaması ve ameliyathanenin de yaptırılmasıyla fıtık, apandist gibi ameliyatlar da başarı ile gerçekleştirilmeye başlandı. Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, ilçe devlet hastanesine giderek, Karayazı tarihinde ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla sağlıklarına kavuşan iki vatandaşı ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu.

 

ALLAH DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN

Karayazı Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kasık fıtığı ve apandist ameliyatı ile eski sağlıklarına kavuşan İsmail Samancı ile Ercan Özdemir, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a dua etti. Yıllarca ilçelerinde uzman doktor sıkıntısı yaşadıklarını ve en küçük bir ameliyat için Erzurum'a gittiklerinde mağduriyet yaşadıklarını belirten Samancı, "Artık hastanemizde uzman hekimlerimiz, cerrahımız var. Bir rüya gibi ama gerçek. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu hizmette emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

 

Beraberinde hastane Başhekimi Uzman Dr . Evrim Genç'le ameliyat olan hastalara 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulunan Sağlık İl Müdür. Doç. Dr. Serhat Vançelik ise, devletin ve Sağlık Bakanlığı'nın insan odaklı hizmet sunduğunu söyledi. Vatandaşa kaliteli sağlık hizmeti vermek için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini dile getiren Doç. Dr. Vançelik, "Yıllarca sağlık alanında ihmal edilen ilçelerimizden Karayazı'da ameliyatlar başarılı şekilde yapılmaya başlandı. Doktorun, hemşirenin bulunmadığı Karayazı'da artık çocuk, kadın doğum ve dahiliye alanında uzmanlarımız görev yapmaktadır. Artık şehir merkezine gitmeden hemen hemen her hastalığı tedavi etme imkanına sahibiz. Çünkü biz millete efendilik için değil hizmet için varız." şeklinde konuştu.

karayazı'nın
sağlıktaki
'kara
yazısı'
tarih
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir