Medimagazin logo

Vali'den hastaneye gece baskını

Malatya Valisi Ulvi Saran, gece aniden Malatya Devlet Hastanesi'ne giderek buradaki işlemleri ve çalışmaları denetledi.
Vali'den hastaneye gece baskını
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MALATYA – Daha önce Sağlık Bakanlığında müsteşar yardımcısı olarak da görev yapan Malatya Valisi Ulvi Saran, gece aniden Malatya Devlet Hastanesi'ne giderek buradaki işlemleri ve çalışmaları denetledi. Vatandaşların durumlarından memnun olduklarını söyledikleri ani baskında Saran, tutulan kayıt defterlerindeki uygulamayı beğenmedi.

Basın mensuplarına önceden gidileceği yer söylenmeden gece saat 23.00'de harekete geçen Vali Ulvi Saran, direk Malatya Devlet Hastanesi'ne geçerek, ani baskın yaptı.

Resmi makam aracı yerine sivil aracı kullanan Vali Saran, hastaneye giriş yaparak direk Acil Servis'e girdi. Nöbetçi amir ve kıdemli yöneticiyi soran Vali Saran, acil servisteki hastaların durumlarını sorarak geçmiş olsun temennisinde bulundu. Acil Servis'teki hasta kayıt defterini detaylı bir şekilde inceleyen Vali Saran, defterde boş kalan kısımların nedenini sordu. Saran, kayıt defterinden ve kayıt işlemlerinden memnun kalmadı.

Acil Servis'teki müdahale ve hasta yatış bölümlerini tek tek gezen Saran, hastalardan verilen hizmetlerden memnun olup olmadıklarını, kendilerine gereken ilginin gösterilip gösterilmediğini tek tek sordu.

Hastaların memnun olduklarını söyleyerek şikayet ve sıkıntı aktarmadıkları Vali Saran hastane yöneticilerine yönelik olarak şu talimatı verdi; "Genel olarak hastalarımızın memnuniyet seviyesi iyi. Fakat sizlerin dikkat etmesi gereken çok ciddi noktalar var, belki hastalarımızın dikkat etmedikleri farkına varmadıkları. Ama buradaki hastaların memnuniyet algısı farklı, sizin kalite düzeyinizin durumu farklıdır. Yani, kendiniz için ideal bir durum oluşturmanız lazım. Vatandaş, hangi seviyede daha fazla memnun olacağını bilmeyebilir. Ama sürekli bu eksiklikler giderilirde, aksaksız bir şekilde devam ederse vatandaşın memnuniyet düzeyi daha da fazla artar."

Acil Servis'teki incelemeden sonra servislerin bulunduğu binaya geçen Vali Saran, servisleri gezerek burada görevli hemşirelerden görevleri ile ilgili bilgi alıp, hastaları ziyaret etti. Saran, hemşirelerin isimlerini de tespit ettirip, özel kalemine not ettirdi. Hastalardan şikayet ve sıkıntıları olup olmadığını soran Vali Saran, hastalardan ilgi gördükleri ve durumlarından memnun oldukları şeklinde cevaplar aldı.

Vali Saran, hastane baskının da daha çok acil servisteki hasta kayıt defteri ile diğer kayıtların tutulması konusundaki aksaklıklardan memnun kalmadı. Saran'ın, yaptığı ziyarette tespit ettiği eksiklikleri Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne yazılı olarak bildireceği öğrenildi.

Vali Saran'ın kamu kurumlarına yönelik inceleme ve teftişlerini ani baskınlarla devam ettireceği ifade edildi.
 

vali'den
hastaneye
gece
baskını
Yorum (34)
habibullah aktaş
ülkenin ekonomi , inşaat, spor, politika, eğitim, adalet düzeylerinin avrupanın son sırasında olmasında hiç bir sakınca yoktur. sağlık hizmetlerinin ve sağlıkçıların görevlerinin mutlaka İsviçre gibi, Hollanda gibi olması şarttır. Bunu bilen sağlıkçı olsun doktor olsun. bakın özellikle amerika almanya ingiltere filan demedim. çalışma şartlarımız suriye kolombiya gibi olsa da hizmetin amerikadan almanyadan daha iyi olduğunu idareciler gayet iyi bilmektedirler. eğitim spor vb konularda iyi olmamız şart değil. bursa 6-1 yenilmiş. milli takım kişi başı 55 milyar prim alacakları azerbaycana yenilmiş önemi yok. japonyada kimsenin burnunun kanamayacağı depremlerde yüzlerce insanıon öldüğü binaları yapanların kalitesinin de önemi yok doktorlar defterleri iyi tutun. en önemli göreviniz günde 500 kişinin bakıldığı acil servislerde defteri iyi tutmaktır.
0
Cevapla
ibrahim eren
Valilerin böyle bilmedikleri bir konuda denetleme yapması, yorum yapması çok yanlış.. Üstelik halk menun ama onlar bilmiyorlar falan gibi zorlama bir yorum çok ta iyi niyetli değil.. Bu konuda eksiklikler olabilir valiye bağlı sağlık müdürlüğü var gerekli denetimleri onlar yapıyorlar, gerekirse tekrar yapabilirler. İçinden çıkılamazsa da bakanlıktan denetim için yardım istenebilir. Valil valilik makamını denetlese halkın yöneticilere ulaşımı konuları ile ilgili sorunlara eğilse çok daha iyi olur.. Nufus müdürlüğü, maliye gibi daireleri denetlese hem daha iyi bildiği bir konuda denetleme yapmış olur hem de daha faydalı olur.
0
Cevapla
İsmail Haklı
Allah aşkına, canı burnunda yıllarca eğitim almış zor şartlarda ve yoğunlukta çalışma gayreti içndeki insanları taciz edercesine baskın yapıp "hııı! bu defter neden bu kadar kötü tutulmuş! ayrıca halk memnun görünüyor ama neye memnun olduklarını bilmezler, ben sizin ciğerinizi bilirim siz kesin işi savsaklıyorsunuzdur, kendinize çekidüzen verin bakiim!" tarzında azarlama yetkisini nereden buluyor. İfrit oluyorum kendini bi şey zanneden bu mülkiye takımına! Sen eşek gibi çalış çabala herif bir okul okuyarak senin tepene binsin, isyanım geldi yine..:I
0
Cevapla
dr
valinin denetlemesine ne gerek var zaten en küçük eksik olsa hastalar anında şikayet ederler bimer sabim valilik müdürlük vb doktorlar samar oğlanına döndü sağol bakanım
0
Cevapla
yusuf yılmaz
bir günde valilik makamına gidin bakalım vali mesaiye kaçta geliyor hangi işler nasıl düzende yürüyor . Bir kere vilayette bir evrak işim oldu saat 15 00 da gittim valinin sekreter odasında akşam 19 00 a kadar bir imza için bekledim sağ olsun koruma polisleriyle neredeyse bir demlik çay içtim. Sonunda imza almayı başarabildim vali odasında arkadaşlarıyla çok muhabbetliydi gülme sesleri yan odadan duyuluyordu. Böyle baskın yapmalar çalışanları bezdirmekten başka bir işe yaramadığı gibi hastalar içinde hiçbirfaydası olmayan bir işlem acaba merak ediyorum dünyanın hangi modern ülkesinde vali ,bakan bağlı bulunuğu kuruma baskın düzenliyor ,ayrıca hasta protokol defterini hangi yetkiyle okuyor buradaki bilgiler şahsa özel değilmi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir