Medimagazin logo

Bu kongre bombaların gölgesinde yapılıyor!

Yeryüzü Doktorları’nın, Filistin’deki sağlık eğitimi, bilimsel araştırma kapasitesinin geliştirilmesi ve ortak bilimsel çalışma olanaklarının arttırılması amacıyla Gazze’de düzenlediği 1. Türkiye-Filistin Cerrahi Kongresi başladı.
Kaynak: SABAH
Bu kongre bombaların gölgesinde yapılıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kongrenin açılışına, Filistin Başbakanı Dr. Rami Alhammedllellah, Filistin Sağlık Bakanı Dr. Jawad Awad ve Çalışma Bakanı Mamoun Abushahla da katıldı. Başkanlığını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeryüzü Doktorları YK Üyesi Prof. Dr. Orhan Alimoğlu ve Gazze Şifa Hastanesi'nden Doç. Dr Sobhi Shaik'ın yaptığı kongre, Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi, Filistin Cerrahi Derneği'nin işbirliği ile Gazze Arc Med Otel'de gerçekleştiriliyor.


"YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ"

Türkiye, Filistin, İtalya ve İngiltere'den 400 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeryüzü Doktorları YK Üyesi Prof. Dr Orhan Alimoğlu, böyle bir kongreyi Gazze'de düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Gazze'deki yaraları birlikte saracağız, cerrahinin ve tıbbın gelişimini birlikte sağlayacağız. Bu kongre medeniyetlerimizin kardeşliğine de önemli bir katkı sağlayacaktır." dedi.


Türkiye'den Bezmialem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Tüzgen, Yeryüzü Doktorları YK üyeleri Prof. Dr. Harun Cansız, Prof. Dr. M. Akif Kaygusuz, Dr. Süleyman Gündüz, Celal Bayar Üniversitesi'nden Doç. Dr. Murat Özsaraç katıldığı kongreye, Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık Kudüs'ten, Gazze duyarlılığıyla bilinen Cerrah Mad Gilbert de Norveç'ten tele konferans yöntemiyle katıldı.

bu
kongre
bombaların
gölgesinde
yapılıyor!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir