Medimagazin logo

Simülasyon eğitimi kritik anlarda işe yarıyor

Asistanlar simülasyon eğitimi aldıktan sonra liderlik, problem çözme, durumun farkında olma ve iletişim yetenekleri artıyor
Kaynak: MEDİMAGAZİN DIŞ HABERLER - DOÇ.DR:ÇAĞATAY BARUT
Simülasyon eğitimi kritik anlarda işe yarıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Henry Ford Hastanesinde yapılan bir araştırmaya göre, asistanlara verilen simülasyon eğitimlerinin acil servisteki gerçek resüsitasyonlar sırasında kritik karar verme becerilerini arttırdığı saptandı.

Araştırmacılar, asistanların simülasyon eğitimi aldıktan sonra 4 ana noktada daha iyi performans gösterdiklerini açıkladı: Liderlik, problem çözme, durumun farkında olma ve iletişim. Ayrıca, genel performanslarında da artış olduğuna dikkat çekildi.

Sağlık çalışanlarının beceri düzeylerini araştıran birçok çalışma, simülasyon eğitimlerinin bu konuda başarılı olduğunu ortaya koyarken, söz konusu çalışmanın asistanların simüle edilen resüsitasyonlardan önceki karar verme yetenekleri ile gerçek acil servis ortamında gerçekleştirdikleri resüsitasyonlardaki yeteneklerini karşılaştırdığı ifade edildi.
Çalışmanın, Akademik Acil Tıp Derneğinin Chicago’daki yıllık toplantısında sunulduğu belirtildi.

simülasyon
eğitimi
kritik
anlarda
işe
yarıyor
Yorum (1)
Frankie Bellevan
türkiye'de simülasyon eğitiminin gerçek anlamda karşılığını almak istiyorsak,simülasyon eğitimi için kullanılan kadavraların programlarına,doktorun ileride sıklıkla karşısına çıkacak benzer durumları bertaraf etmek için yumruk,tekme,tokat atma gibi fonksiyonlar da eklenmeli. türkiye'de sessiz,sakin,hareketsiz ve şuuru kapalı gibi duran hastaların aniden yumruk atmaya başlamaları sıklıkla görülen bir durum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir