Medimagazin logo

TV’de doktorluk ne kadar sağlıklı?

ABD’de son dönemde yaygınlaşan ve Prof. Dr. Mehmet Öz’le zirveye çıkan TV programlarına sağlık kuruluşları ateş püskürdü
Kaynak: MİLLİYET
TV’de doktorluk ne kadar sağlıklı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doktorların halka tavsiyeler verdiği televizyon programlarının giderek artması üzerine ABD’deki sağlık kuruluşları ve üniversitelerin tıp fakültelerinden uyarı geldi.


Tartışmaya yer veren ABD’de basılan Los Angeles Times gazetesine konuşan Darthmounth Enstitüsü’nden tıp profesörü Dr. Steven Woloshin, televizyon doktorlarının aslında sadece bir ya da iki alanda uzman olduğunu, ancak uzmanlıkları ya da diplomalarını aşan alanlarda tavsiyeler verdiklerini söyledi.

Örneğin televizyon doktorlarının en ünlü ismi Mehmet Öz, Columbia Üniversitesi’nde cerrahi dalında profesör. Woloshin, “Bir kişi, sadece televizyona çıktığı, doktor önlüğü giydiği için beslenme konusunda uzman haline gelmez” dedi.

Örneğin televizyon doktorlarının en ünlü ismi Mehmet Öz, Columbia Üniversitesi’nde cerrahi dalında profesör. Woloshin, “Bir kişi, sadece televizyona çıktığı, doktor önlüğü giydiği için beslenme konusunda uzman haline gelmez” dedi.

Dahiliye uzmanı olan Woloshin, izleyicilerin televizyondaki sağlık tavsiyelerine sağlıklı bir dozda şüphe ile bakmaları gerektiğini ve büyük bir değişikliğe gitmeden önce kendi doktorlarına danışmalarının doğru olacağını söyledi. Woloshin, “Doktorunuz ünlü ya da fotojenik olmayabilir ancak sizin hakkınızda daha fazla bilgiye sahip olduğu kesin” dedi.

Hindistan cevizi yararsız
Duke Üniversitesi’nden diyetisyen Christine Tenekjian da Mehmet Öz’ün programının bir bölümünde hindistan cevizi yağının ‘kilo vermeye yardımcı olduğunu’ söylediğini hatırlattı. Hastalarının hergün hindistan cevizi yağı kullanmaya başladığını söyleyen Tenekjian, “Hindistan cevizi yağı, metabolizmaya çok küçük bir etkisi olmasına rağmen çok kalorili. Bu de verdiği yararı yok ediyor” dedi. ‘Ünlülerin beslenme uzmanı’ Cynthia Pasquella’nın ‘The Talk’ adlı programda elma suyu sirkesinin “vücudu alkalileştirdiğini, bu sayede kilo vermeye yardımcı olduğunu” söylemişti. Woloshin, “Tüm sirkeler asidiktir, bu alkalikin tam tersidir. Bu yarar sağlamaz” dedi.

tv’de
doktorluk
ne
kadar
sağlıklı?
Yorum (5)
bilge adam
bu resimdeki televizyonda çıkan kuruyemişçi abi değilmi
0
Cevapla
Sertabip
TV'de doktorluk ne kadar sağlıklı bilmem ama TR'de doktorluk hiç sağlıklı değil ! Henüz 35 yaşında bir hekim olarak söylüyorum; en kısa sürede bırakacağım bu mesleği, çareler arıyorum ! İkinci kez üniversite okumayı bile göze aldım bu yaşta ! Sağlık sistemini bu hale getirenleri Allah'a havale ediyorum ! Zira bunların hakkından ancak Allah gelir !
0
Cevapla
hekimsel
Christine Tenekejian (tenekeci-yan), osmanlı döneminde yağ tenekesi yapan ailesi 1915 olaylarında amerikaya göçmüş bir ermeni doktordur. Aynı şekilde Steven Woloshin de rus göçmeni yahudi bir aileden geliyor.. yani bunların Mehmet öz ile uğraşması boşuna değil. bunlar Amerika'da inanılmaz organizeler ve şimdilerde rum-ermeni-yahudi-neocon-wasp grupların türkiye ve türklere karşı inanılmaz bir koalisyonu ve dayanışması mevcut. doktorumuza yapılan bu çekememezlik ve iftira kampanyasına yanıt vermeliyiz.
0
Cevapla
baran ince
ben bu tv ye çıkn otçu,üfürükçü ,kitap yazan şu şuna iyi gelen hekimlre medya maymunu diyorumm.bakanlık bu tür olayları niye engellemiyoo.zaten ne kadar çok medyatiksen o kadar boş dr.sunn.iyi olan reklamını yapmazz.hele o badem bıyıklılara ne demellii.
0
Cevapla
nihat uluer
nasrettin hoca misali dikene düşürdügümüz anahtarı başka yerde ararız.insan kolaycıdır.kronik bir rahatsızlıgım var tvde ünlü bir profösör 40 yaşından sonra bu hastalıkta ilaç bırakılır dedi ilaç içmek zor insanda kolaycı olunca doktor olmama ragmen ilacımı azalttım hastalık derhal nüksetti.bu programların iyi denetlenmesi lazım.programa çıkanlarda tavsiyelerini dinleyecek binlerce insan oldugunu düşünsün.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir