Medimagazin logo

Manisa'da, 'Hemşirelikte araştırma kursu' tamamlandı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Yüksekokulu ile Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde yapılan “Hemşirelikte Araştırma Kursu” tamamlandı.
Manisa'da, 'Hemşirelikte araştırma kursu' tamamlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MANİSA-CBÜ Hastanesi’nde çalışan hemşirelere 5 gün boyunca kursta, bilim, bilimsellik ve hemşirelikte araştırmanın önemi, kanıta dayalı hemşirelik uygulaması, literatür tarama, araştırma konusu saptama, araştırma etiği, araştırma tipleri, evren ve örneklem seçimi, veri toplama araçları, veri girişi, verilerin değerlendirilmesi, araştırma raporunun hazırlanması, bilimsel araştırmada yapılan hatalar ve eleştirel düşünme konuları anlatıldı. Kurs alan hemşireler tarafından planlanan örnek araştırmalar ile teorik bilgilerin uygulaması yapıldı. Kurs sonunda, hemşirelere kurs katılım belgeleri verildi.


Bu kapsamda bir toplantı ile okul-hastane işbirliğinin ilk kez sağlandığını bildiren CBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı ve Kurs Koordinatörü Doç. Dr. Dilek Özmen ve CBÜ Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Sergül Kurban kursta emeği geçen Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanlarına teşekkür ettiler. Hemşirelikte bilimsel bilginin gelişiminin, mesleki açıdan önemli olup, mesleki kimliğin kazanılmasında temel olduğunu bildiren Doç. Dr. Dilek Özmen, hemşireliğin bilimsel bilgi birikimini oluşturmada, bilimsel araştırma yöntemlerinin kullanılması gerektiğini ifade etti. Bu eğitimlerle, mesleğin akademik ve pratik uygulama alanlarının birlikteliğini sağlamayı amaçladıklarını, uygulamada araştırma ve araştırma kültürünün yerleştirilmesinin en geçerli yolunun akademisyen ve hastanede çalışan hemşirelerin birlikte yapacağı araştırmalar olduğunu ifade eden Doç. Dr. Dilek Özmen, hemşirelerden gelecek talepler doğrultusunda araştırma kurslarına devam edeceklerini bildirdi.

manisa'da
'hemşirelikte
araştırma
kursu'
tamamlandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir