Medimagazin logo

Aile hekimi 'mesai saatinde gelin' dedi, 2 kişi saldırdı

Mardin'de Aile Sağlık Merkezinde görevli doktor, kendisini darbettiğini öne sürdüğü hasta yakınlarından şikayetçi oldu.
Aile hekimi 'mesai saatinde gelin' dedi, 2 kişi saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MARDİN-İddiaya göre, Ortaköy Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezinde görevli Dr. Osman Sağlam, öğle arasında iğne yaptırmak için gelen hastaya mesai saatleri içinde gelmesini söyledi. Bunun üzerine içeriye zorla giren hasta yakınları Sağlam'ı darbetti.

Dr. Sağlam, yaptığı açıklamada, kapıyı kapattıktan sonra kendisine ve sağlık çalışanlarına hakaret edildiğini savunarak, "Bunun üzerine kapıyı açarak, 'Hakaret etmek zorunda değilsin' dedim. Daha sonra 2 kişi bana saldırdı. Ayağım ile yüzümden darbe aldım. Durumu polise bildirdik. Darbedildiğime dair 10 günlük rapor aldım, şikayetçiyim" dedi.

- Sağlık çalışanlarından tepki

Mardin Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şubesi ve Mardin Aile Hekimleri Derneği üyeleri, Halk Sağılığı Müdürlüğü önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla olayı kınadı.

Grup adına açıklama yapan SES Şube Başkanı Ufuk Altıntaş, sağlık çalışanlarına şiddetin bir kültüre dönüştüğünü savundu.

Dr. Osman Sağlam'ın hasta yakınları tarafından darbedildiğini öne süren Altıntaş, sağlıkta şiddet ile sorunların çözülemeyeceğini belirtti.

Mardin Tabip Odası Başkanı Kamuran Yıldırım ise doktorların iyi niyetle, bilgi ve birikimleri doğrultusunda hastalara hizmet etmeye çalıştığını ifade ederek, doktorların şiddetle gündeme gelmesinden üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Grup üyeleri, açıklamanın ardından ayağı alçıya alınan Sağlam'ı evinde ziyaret etti.

aile
hekimi
'mesai
saatinde
gelin'
dedi
2
kişi
saldırdı
Yorum (4)
acil dr
gece 01 de dodex iğne yaptırmaya geliyorlar.sonrs da hakaret ediyorlar.SALDIRILARI TEŞVİK EDEN BAKANLIKTIR.hasta memnuniyeti bu işte.taşeronlaşınca iyice sövecekler.acil doktoru perişan halde.sağlık bakanlığı acili bitirmiştir.yazıklar olsun diyorum.
0
Cevapla
ömer akpınar
çözünürlüğü yüksek yüzü net gösteren birkaç kamera iş yerinize kurun, tabi muayene odasına konulamıyor, uyarı levhalarını asın bu iş yeri görüntülü ve SESLİ olarak dinlenmektedir diye uyarı yazılarını etrafa asın, ses kaydı için bir kaç mikrofon belli yerlere yerleştirin , iyi bir dvr cihazı ve 1 tetabayt harddisk alın bunlar tahminen 2000-2500 tl ye mal olur.Hiç üşenmeden alın önemli kritik görüşmeleri kameraların olduğu yerde yapın , işte o zaman savcının istediği delil cd ye yazdırmak suretiyle elinize geçecek. Bana böyle saygısızlık yapan birini yakaladım normal kamu davasından ceza almayacak ama hemen peşi sıra tazminat davasını açacam. Bu kamera düzenekleri her aile sağlığı merkezinde olmalı bir kaç gün sonra hastalar kuzuya dönüyor.
0
Cevapla
uzman
acilde devamlı saldırı var.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.AMİN.
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
Doktor olma da ne olursan ol bu ülkede!yazık çok yazık bizleri ne hale getirdiler sebep olanları ALLAH CC havale ediyorum.......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir