Medimagazin logo

Asistanlardan Dr.Bahar Tekine büyük destek

İzmirli Asistan Hekimler Diyarbakır’da Dr.Bahar Tekin’e karşı ilçe kaymakamı gerçekleştirdiği sözlü ve fiziksel saldırıyı protesto etti.
Asistanlardan Dr.Bahar Tekine büyük destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İZMİR 29.04.2011- İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdikleri basın açıklamasına Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden asistan hekimler, İzmir,İstanbul ve Ankara Tabip Odaları Asistan Hekim Komisyonları ile vatandaşlar destek verdi. Asistan hekimlerin, hocaların ve sağlık çalışanlarının hazır bulunduğu alanda hep bir ağızdan hekime ve kadına şiddete hayır denildi. Asistan hekimler www.asistanhekim.org web sitesinde topladıkları yorumları kargo şirketi ile şiddet konusuna çözüm bulunması konusunda destek istedikleri Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’e gönderdi. Hatırlanacağı üzere daha önce gebe olan bir asistan hekim de fiziksel şiddete uğramış ve düşük tehlikesi geçirmişti. 

9 aylık gebe olan Dr.Zeynep ALTIN’ın okuduğu basın açıklaması şu şekilde.

Basına ve Kamuoyuna

Bugün burada şiddete maruz kalan meslektaşımız Dr. Bahar Tekin’e yapılan çirkin saldırıyı kınıyor ve yıllardır sağlık çalışanlarını doğrudan ya da dolaylı olarak hedef gösterenlere şiddetin olduğu yerde sağlığın olamayacağını hatırlatmak istiyoruz.

Bilindiği gibi, Diyarbakır’ın Kocaköy İlçesi’nde aile hekimi olarak görev yapan meslektaşımız Dr. Bahar Tekin, 24 Nisan Pazar günü çalıştığı ilçenin kaymakamı tarafından acil nöbeti sırasında darp edilmiştir.

Kapısında kendisini bekleyen hastalarını bırakıp ev hastasına gitmediği için ilçe kaymakamı’nın sözlü ve fiili tacizine uğrayan kadın meslektaşımıza karşı ilgili mülki amirin takındığı tavır kabul edilemezdir.

Sağlık ortamının sistemden kaynaklanan ve giderek artan sorunları ile yöneticilerin sağlık çalışanlarını hedef göstermesi, toplumda yükselen şiddet eğilimi ile birleşerek çalışma ortamlarımızda bizi bulmaktadır. Şiddete kimi zaman ağır hakaretlere maruz kalarak, kimi zaman darp edilerek, kimi zaman da canımıza kast eden saldırılara maruz kalarak tanıklık ediyor, hayatlarımızdan, geleceğimizden endişe ediyoruz. Hekim ölümlerini bile kanıksayan bu sistem içerisinde hekimlere yönelik şiddet girişimlerini engelleyecek güvenlik önlemlerinin ve caydırıcı yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesini istiyoruz. Yıllardır karşılaştığımız şiddet sorununa yönelik yetkili makamlardan tatmin edici cevaplar alamadığımız gibi yaşanan son olayda “şiddet” devlet eliyle gelmiştir.

Dr. Bahar Tekin gibi, Türkiye’nin her yerinde görev yapan, birçok defa sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalan biz, asistan hekimler, meslektaşımıza destek olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bu amaçla web sitemiz üzerinden Sayın Cumhurbaşkanı’na iletilmek üzere bir yorum kampanyası başlattık. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek mesajları aldık.

Bugün bu mesajları, devlet organlarının düzenli uyumlu çalışmasını gözetmekle yetkili olan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza gönderiyor ve ilgili konunun çözümünü istiyoruz.

 

İZMİR TABİP ODASI ASİSTAN HEKİM KOMİSYONU

İSTANBUL TABİP ODASI ASİSTAN HEKİM KOMİSYONU

ANKARA TABİP ODASI ASİSTAN HEKİM KOMİSYONU

asistanlardan
dr.bahar
tekine
büyük
destek
Yorum (3)
d.ö.
12 eylül askeri darbe döneminde çıkarılan ve hekimleri idari,mesleki ve teknik konularda kaymakamlara bağlayan düzenlemenin artık kaldırılma zamanı gelmiştir .
0
Cevapla
sinan
Kayamakamlar ve Valilere hekimler neden bağlı olmak zorundadır?Hükümetler doktorları yakından izleme, hırpalama, sürgüne gönderme, partili yandaş isteklerine göre istedikleri şekilde yönlendirme yani kısaca gerçekten hekimliği yapmayı rezil hale getirmeyi bu şekilde uygulayabiliyorlar. Yandaşlık sayesinde üst makama çıkma şansı yakalayan kişiler bu şekilde doktorlara karşı olan ön yargılarını tatmin etme hakkını elde ediyorlar..Artık bu mesleği yaparken puan peşinde koşan hekimlerle aynı kulvarda olmak, en çok okuyan en az bazal maaşı alanlardan olmak, tüm bu adaletsizliğe hayır demek yerine olaya siyasi bir şey varmış gibi yaklaşmak, her gün fiziksel ve ruhsal şiddete maruz kalanlardan olmak, bazı hocaların tüm bu olanlara kendine dokunuluncaya kadar sessiz kalması ayrıca hep yukardan bakar tavırları, insanca yaşama şansını elimizden alan koşullar hekimlik mesleğinden heyecanımı yitirmeme sebep olmuştur.Bunlara yol açanlar acaba hayat kurtarmanın ne demek olduğunu biliyorlarmı?O anı yaşarken bizim hayatımızdan ne kadar çalındığının farkındalar mı?
0
Cevapla
canan ilman
Hekime yönelik şiddeti kınıyoruz, kaymakamın görevden alınmasını istiyoruz, umarız sayın bakanımız bu işin takipçisi olur ve bu tür olaylar tekrar olmaz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir