Medimagazin logo

Basit hastalıkların tedavisi imkâsız hale gelecek!

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel, yanlış antibiyotik kullanımının yakın gelecekte basit hastalıkların tedavisini imkansız hale getireceğini açıkladı.
Basit hastalıkların tedavisi imkâsız hale gelecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol



Özgür Özel, açıklamasında, antibiyotiğe direnç gelişiminin tüm dünyada gün geçtikçe arttığını ifade etti. Özel, 18 Kasım'ın yıllık 'Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü' olarak ilan edildiğini ifade etti. Özel, "Günün amacının, antibiyotiklerin gelecekte de güvenle kullanılabilmesi için tüm sağlık çalışanları ve toplum üzerinde akılcı antibiyotik kullanımı konusunda farkındalık oluşturmaktır." dedi.

Antibiyotiklerin, sağlık alanında en önemli tedavi edicilerden biri olduğuna işaret eden Özel, sağlık alanının bu önemli keşfinin, akılcı reçete edilmeme ve kullanılmama nedeniyle, birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğini ifade etti.

Antibiyotik kullanımına ilişkin yapılan en önemli yanlışlığın grip, nezle gibi viral rahatsızlıkların, antibiyotik kullanımı ile tedavi edilmeye çalışılması olduğunu vurgulayan Özel, "Ancak antibiyotikler yalnızca bakteriler üzerinde etkili olabilmektedir. Antibiyotiklerin, sanıldığının aksine viral enfeksiyonları yok etme, tedavi süresini kısaltma ya da yayılmasını durdurma gibi bir işlevi yoktur. Öte yandan, yanlış antibiyotik kullanımı, bakterilerin antibiyotik tedavisine direnç kazanmasına yol açar. Bu durumda antibiyotik, gerçekten gerekli olduğunda hastalıkları tedavi edemez hale gelir." değerlendirmesi yaptı.

basit
hastalıkların
tedavisi
imkâsız
hale
gelecek!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir