Medimagazin logo

Diş polikliniklerine ortak olup SGK'lıya da bakmak istiyoruz

Girişim Sermayesi bünyesine katılan Dentistanbul Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri küçük boyutlu diş polikliniklerini gözüne kestirdi.
Kaynak: ZAMAN
Diş polikliniklerine ortak olup SGK'lıya da bakmak istiyoruz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Şirket belli şartları taşıyan bu tip şirketlerle satın alma ya da ortaklık yöntemiyle büyüme kararı aldı. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Dentistanbul Genel Müdürü Gökhan Yüksel, "İstanbul'da 330 ağız ve diş sağlığı polikliniği var. En az 5-6 üniteye sahip, hasta potansiyeli bulunan, koşullarımıza uygun polikliniklerle işbirliği yapmak istiyoruz. Bu, ortaklık ya da işletmesini üstlenme şeklinde olabilir." dedi. Yüksel, bu yıl İstanbul'da 2 yeni merkez daha açmayı planladıklarını kaydetti. Şirket halen İstanbul'da 2 hastane ve bir poliklinik ile faaliyet gösteriyor.

 

Grupta 18'i uzman diş hekimi, 48'i diş hekimi olmak üzere 157 kişi istihdam ediliyor. AB ülkelerinde diş hekimine gitme sıklığının yılda 5 kez olduğunu, Türkiye'de ise bu rakamın 0,9'da kaldığını belirten Gökhan Yüksel, Sağlık Bakanlığı'na bağlı merkezlerin ülke ihtiyaçlarına cevap veremediğini kaydetti. Yüksel, bu sebeple SGK'nın özel sektörden ağız ve diş sağlığı hizmetleri de almasını talep ettiklerini bildirdi. Ayrıca sağlık turizmi kapsamında Avrupa'dan hasta getirmek için Almanya'da bir klinikle ortak çalışma yapacaklarını aktardı.

 

Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Memet Yazıcı ise, "Rhea Girişim şirkete Kasım 2010'dan bu yana 1 milyon lira yatırım yaptı. Önümüzdeki bir yılda 4 milyon TL yatırım daha yapılacak." diye konuştu. 2001 yılında kurulan Dentistanbul'u ABD'li yatırım fonu GEF, 2007 yılında 17 milyon dolara satın almıştı. Ancak umduğunu bulamayan fon, hastaneyi 2010 sonunda 250 bin TL karşılığında Rhea'ya devretmişti.

diş
polikliniklerine
ortak
olup
sgk'lıya
da
bakmak
istiyoruz
Yorum (2)
cengiz uzel
kim demiş adsm lerin yetersiz olduğunu.sayın bakan bir performans katsayısı icat eder.her yer yeter.yoksa siz de mi sürüm yapacaksınız?hizmet alma treni çoktan kaçtı boşuna umutlanmayın.
0
Cevapla
yavuz gül
adsm lerde her dişhekimine yaklaşık 40 000 hasta düşüyor aldığı para 3500 tl yaklaşık 1 aile hekimine 4000 hasta 8000 tl maaş bu nasıl bir dengesizliktir anlayan bana da anlatsın ne olur
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir