Medimagazin logo

Doktorların şifrelerini kırıp 10 milyonluk vurgun yaptılar

Vatandaşlık numaralarıyla ilaçları saptayarak e-reçete şifrelerini kıran çete 10 milyonluk vurgun yapmış.
Kaynak: AKŞAM - LEVENT ALBAYRAK
Doktorların şifrelerini kırıp 10 milyonluk vurgun yaptılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaç şebekesine yönelik yaptığı son operasyonda kan donduran bir yöntemi ortaya çıkardı. Soruşturmada, şebekenin hem "e-reçete" sistemini hem de "Doktorların Şifreleri'ni" kırdıkları belirlendi. Mali polis, yaptığı takiplerin ardından, şebekenin aynı yöntemlerle hazırladıkları sahte 10 adet e-reçetelerle Bağcılar'da bulunan bir eczaneden ilaçları almaya gittikleri belirlendi. Polis, kanser ilaçlarını almaya giden C.Z.'yi eczanede suçüstü yakaladı.

İK ÇETE ÜYESİ DE SUÇÜSTÜ

Gözaltına alınan C.Z.'nin bu ilaçları İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde kendisini bekleyen kişilere vereceğini söyledi. Bunun üzerine hastane önünde bekleyen E.O. ve H.T.'de ilaçları aldıkları sırada suçüstü yakalandı. Şahısların çiplerinde eczanelere ait sipariş fişleri ve ajandalar ele geçirildi.

doktorların
şifrelerini
kırıp
10
milyonluk
vurgun
yaptılar
Yorum (5)
DR. T.K.
DAHA NE OLACAKTI Kİ? BU TEKNOLOJİ ÇAĞINDA GEÇ BİLE KALDIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM. DOKTOR REÇETE YAZAR, VE ISLAK İMZASI İLE YAZILAN REÇETE ONURUDUR. BUNU BİLE ELİMİZDEN ALDILAR.
0
Cevapla
murat celikten
daha durun bunlar iyi günlerimiz arkadaşlar.siz hele bir e-imza mecburiyetine geçildiğinde görün rezilliği. hepimiz sürüler halinde elleri kelepçeli ifade vermeye gidecez. daha sanal alemle ilgili güvenlik sorunu dünyada çözülebilmiş değil. üçkağıtçıların yaptıkları yüzünden hiç günahı olmayan hekimler e-imzanız var diyerek içeri atılacaklar yıllarca yatacaklar. sıkıysa ispat et sanal alemde e-imzanın kopyalandığını. dünya gelse kanıtlayamaz. e reçetede e-imza'nın zorunlu hale gelmesi engellenmelidir. yoksa biz hekimlerin çok canı yanacak. ya merkez teşkilatta reçete yazmayan bir koltuk (daire başkanlığı,genel müdürlük, vs.. ) verin beni de kurtarın yada e-imza dan vazgeçin
0
Cevapla
Frankie Bellevan
e-reçete şifrelerini kıran yetenekli arkadaşları tebrik ederim. akıllı davranıp, türkiye'de tıp eğitimi almamış ve tıp mesleğini tercih etmemişler. meslek hayatlarında başarılar dilerim. üzülmesinler:tez zamanda çıkar ve bol kazançlı meslek hayatlarına kaldıkları yerden devam ederler.
0
Cevapla
se
Eden bulur, hiçbir şekilde ıslak imzamın olmadığı reçeteyi, kendim bile yazsam kabul etmiyorum.
0
Cevapla
Cici Çocuk
Daha bu ne ki, eczanelerde sahte reçeteler word'de hazırlanıp altınada "sistemler olmadığından ereçete yazılamamıştır" ibaresi ekleyip uydurma protokol numarası ile SGK ya fatura edilen binlerce reçete dolayısı ile doktorlar mahkemeye gidiyorlar. Burada haber olmamış ama bir ilçenin tüm doktorları (hastanesinden sağlık ocağına) mahkemelik şuanda.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir