Medimagazin logo

Eczacı Dergisi'nin ödülleri sahiplerini buldu

Eczacı Dergisi'nin ''Altın Havan-2010 Yılı İlaç ve Eczacılık Sektörü Başarı Ödülleri'' sahiplerini buldu.
Eczacı Dergisi'nin ödülleri sahiplerini buldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

     Pera Müzesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) eski Başkanı Mehmet Domaç, Eczacı Dergisi'nin, sektöre büyük hizmet sunduğunu belirterek, Türkiye'nin eczacılık alanında çok önemli insanlar yetiştirdiğini söyledi.

     İnsanoğlunun, hayatı boyunca sürekli mekan değiştirdiğini ve bu süreçte yeni buluşlar gerçekleştirdiğini ifade eden Domaç, dünyayı ve insanlığı etkileyen olumsuz durumlara karşı çaba arayan insanları ödüllendirmenin önemine dikkati çekti.

     Domaç, ''İnsanlar her zaman motive edilmeye ihtiyaç duyar. Onurlu ödüllerin, motivelerin dışındaki herşey gelir geçer. Bu yüzden, bu ödüller çok önemlidir. TEB'in de bilim ödülleri var. Eczacılık alanında taş taş üstüne koymuş kişilere ödül vermeye çalıştık'' diye konuştu.

     Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da bu zor mesleğe talip olanları ödüllendirmenin çok yerinde olduğunu belirtti.

     Eczacılığın ilk defa Anadolu topraklarından doğduğunu söyleyen Demircan, ''Lokman Hekim, otların dilinden anlamaya kendini vakfetmiş. Hipokrat'tan Biruni'ye kadar birçok ilim adamı Anadolu'da eczacılığın temelini atmışlardır. Sektörün ilerlemesiyle ilaç yapımı endüstriyel bir faaliyete dönüştü. Ancak bu durum Anadolu'nun şifalı ot kültürünü bitirmedi'' dedi.

     Belediye Başkanı olarak kendisinin de ''ağrıları sızıları dindirmeye çalıştığını'' kaydeden Demircan, ''Sizler bu işi ilaçla bizler ise siyasetle felsefeyle, icraatla yatırımla yapıyoruz'' diye konuştu.

     TEB Başkanı Erdoğan Çolak ise Eczacı Dergisi'nin mesleğe büyük hizmetleri bulunduğunu kaydederek, ödül alanların sağlık dünyasına büyük hizmetleri olduğunun altını çizdi.
     
     -ÖDÜLLER-
     
     Gecede daha sonra, ''Altın Havan-Eczacı Dergisi 2010 Yılı İlaç ve Eczacılık Sektörü Başarı Ödülleri'' sahiplerine sunuldu.

     ''Sosyal Sorumluk Projesi'' dalında lösemili çocuklar için eczanelere konulan kumbaralar ile yardım kampanyası yürüten EDAK Ecza Kooperatifi ödül aldı,''Levent Kamacık Özel Ödülü'' ise EDAK Ecza Kooperatifi'nde yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle EDAK eski Başkanı Vecihi Özerdemli'ye verildi.

     ''Serbest Eczacılık'' dalında Rebul Eczanesi Sahibi Mehmet Müderrisoğlu, ''Ar-Ge ve Bilim Ödülü'' dalında FDA tarafından onaylanarak ABD pazarına sunulan ürünleriyle Mustafa Nevzat İlaç ödül aldı.

     ''Türk Eczacılık Tarihi'' dalında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Neşe Kırımer'in fakülteye kazandırdığı ''Müze Eczane'' için harcadığı emek nedeniyle ödül aldığı gecede, ''Medikal Yeni Ürün'' dalında bu yıl piyasaya sunduğu kan şekeri izleme sistemiyle MT Sağlık, ''İlaç Dışı Yeni Ürün'' dalında da Solgar Vitamin ödül sahibi oldu.
 

eczacı
dergisi'nin
ödülleri
sahiplerini
buldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir