Medimagazin logo

Eczacı gönderecek köylü ilaç için şehre inmeyecek

Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliğine geçilen illerde ilginç bir uygulamaya imza attı. Bakanlık, doktorun köyde muayene ettiği hastanın ilaca erişimini kolaylaştırmak için reçeteyi eczacıya verecek, eczacı ilacı köydeki vatandaşa gönderecek.
Kaynak: HÜRRİYET
Eczacı gönderecek köylü ilaç için şehre inmeyecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aile hekimi sayısının yıl sonunda tüm Türkiye’de toplam 20 bini bulacağını belirterek, “Böylece bir doktora 3 bin 500 birey düşecek” dedi. Akdağ, Bakanlık ve Türk Eczacıları Birliği’nin ortak çalışmasıyla vatandaşı rahatlatacak yeni “mobil ilaç” uygulamasını şöyle anlattı:


İlaç için şehre inmeyecek
Örneğin bir ilçede beş eczane varsa, eczacı odaları bunları sıraya koyuyor. Aile hekimleri o hafta kırsalda muayene ettikleri hastaların reçetelerini sıradaki eczaneye teslim ediyorlar. Eczaneler ya kendi araçlarıyla ya da köye giden dolmuşlarla ilaçları sahiplerine ulaştırıyorlar. Böylece vatandaş ilacı almak için şehre kadar gitmek zorunda kalmıyor. Türk Eczacıları Birliği bu uygulamayı çok makul karşıladı ve uygulama bir çok yerde başladı.


İstanbul’a 3.600 Aile Hekimi
Aile Hekimliği İstanbul’da da faaliyete geçti ve sahada çalışan pratisyen hekim sayısı üç katına çıktı. Şuanda yaklaşık 20 bin Aile hekiminin 3 bin 600’ü İstanbul’da görev yapıyor.
Aile hekimliği ile ilgili bir memnuniyet araştırması yaptık. Vatandaşların yüzde 83’ü çok memnun. Tabi zaman geçtikçe ve uygulamadaki bazı aksaklıklar giderildikçe memnuniyet artar.

eczacı
gönderecek
köylü
ilaç
için
şehre
inmeyecek
Yorum (1)
serdar arduç
bu imzalanan protokol eczacıların isteğine bağlı olarak yürütülüyor. ben kastamonuda bu protokol gereği gerekli baş vuruları yapmama rağmen hiçbir eczane yanaşmadı; ki eczane sayımız çok fazla olmasına rağmen. ne yazık ki bakanlığımız bu yazıda olduğu gibi birçok şeyi toz pembe göstermekte çok başarılı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir