Medimagazin logo

Emekli olmayan Başhemşire'ye ‘oda sürgünü’ iddiası

TRABZON Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde Başhemşire olarak görev yapan 60 yaşındaki Zahide Maçka, emekli olması için kendisine baskı yapan hastane yönetiminin odasını yönetim katından alarak erkekler tuvaletinin yanına taşıdığını ileri sürdü. Başhekim Prof. Dr. Şükrü Çelik, odanın polikliniklere yakın olması için o kata taşındığını savundu.
Kaynak: HÜRRİYET
Emekli olmayan Başhemşire'ye ‘oda sürgünü’ iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TRABZON-Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nin Başhemşiresi Zahide Maçka, emekli olması için hastane yönetimi tarafından kendisine baskı yapıldığını ileri sürdü. Bu nedenle yönetim katındaki odasının poliklinik katındaki erkekler tuvaletinin yanına alındığını ileri süren Zahide Maçka, 38 yıllık hemşire olduğunu belirterek, şunları anlattı:

“22 yıldır da çeşitli hastanelerde başhemşirelik görevinde bulundum. Emekliliğim geldi ama ben bu meslekte hizmetlerime devam etmeyi tercih ettim. Bu benim en doğal ve kanuni hakkım. Ama bu göreve başka birini getirmek istiyorlar. 22 yıl boyunca başhemşire olarak hizmet veren birinin makam odasının olması gereken yerden alınıp alakasız bir yere taşınması normal midir? Başhekim bana ‘Emekli ol’ dedi ama görevime devam etmek istiyorum.”

Zahide Maçka, yaşadığı sorunları Memur- Sen’e bağlı Sağlık- Sen Trabzon Şube Başkanı Erkan Bulut’a ilettiğini ancak henüz bir netice alamadığını söyledi.

Bu arada hastanenin resmi internet sitesindeki ‘yönetim kadrosu’ içindeki bölüme, Zahide Maçka’nın fotoğrafı ve isminin konulmaması da dikkat çekti. Sağlık- Sen Trabzon Şube Başkanı Erkan Bulut ise “Telefonla görüştük. Bir takım sıkıntılar yaşanmış. İlgili kişilerle gerekli
temaslarımız sürmekte. Umarız bu sorunu tatlıya bağlarız” diye konuştu.

BAŞHEKİM: EMEKLİ OLMAMAKTA HERKES ÖZGÜR

Ahi Evren Kalp ve Damar Cerrahi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şükrü Çelik ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Prof. Dr. Çelik, “Başhemşiremiz Zahide Maçka kendi el yazısıyla emekli olmak için dilekçe verdi, ancak sonra bu dilekçeyi geri çekti. Emekli olma ya da olmama durumunda herkes özgür. Hastanemizde kanun var nizam var. Biz kesinlikle emekli olması için baskı yapmadık. Başhemşire odası da polikliniklere daha yakın olması için o kata taşındı” dedi.

emekli
olmayan
başhemşire'ye
‘oda
sürgünü’
iddiası
Yorum (4)
seda kara
hemşirelere yapılan bir mobing olayıyla daha karşı karşıyayız.
0
Cevapla
Numan erdem
Başhemşire odası da ne demek ?Çalışmak için odaları mı olması gerek ?Bilimsel araştırma yayın falan mı yapacaklar ?Serviste diğer hemşirelerin yanında olmaları gerekmez mi ?Hastalara daha yakın olmaları gerekmez mi ?Uzman doktorların bile odasının olmadığı ,iki doçentin aynı odayı kullandığı hastaneler varken bu başhemşirelerin nesi fazla ?On tane asistan doktor bir ufacık odayı kullanır. Uzmanlar ortalıkta uzmanlık yaparlar. Doçentler ikisi üçü bir odada çalışır. Başhemşire ise chatini rahat yapsın diye oda tahsis edilir.:)
0
Cevapla
rıfat yalcınkaya
bırakın bashemsireyi, yardımcılarının da odası var, md.mavinlerinin ,teknisyenin, odyocunun... doktor özel de kazandığının yarısını devlette kazanamaz.. ama cogu hemsire hem de yatarak, hastaya da bağırıp cağırarak özeldekinin 2 katını kazanır.. allah kahretsin boyle adaleti.. oysa sorumlu hemsire vardır ve en cok da o calısır.. örnek olur.. 5 tane bashemsire yardımcısı, 30 tane md yardımcısı.. sonra hastane doner kazanamaz... dr.çalısır, yatanlar yer.. afiyet olsun..
0
Cevapla
Neslihan Yiğit
Hekim arkadaşların yorumlarını görünce konuyla ilgili belirtecek olduğum fikir beyanlarımda ki öncelik sırası değişiverdi .Bu ne hiddet, bu ne celal?? demekten kendimi alıkoyamadım. Başhemşirelik nedir? görevleri ve yetkileri nelerdir? bir fikirleri var mı acaba. Sanıyorum ki kendileri bilimsel çalışmalara verdikleri yoğunluktan dolayı araştıramamışlar. Emeklilik yaşı dolduktan sonra bir memurun bir saniye kaybetmeden görevini daha genç ve aktif çalışabilecek kişilere devretmesi taraftarıyım. Böylece hem hizmet kalitesi yükselir hem işleyişin hızı artar. Fakat sırf emekli olmak istemdi diye bir hemşirenin odasını erkekler tuvaletiyle yanyana getiren zihniyeti anlamak mümkün değil. Bakınız bir başhemşirenin sorumluluğu bir asistanınkinden ziyadesiyle fazladır. Bu yüzden kompleklerinizi aşmaya çalışsanız size olan saygımız daha çok artacaktır.Öncelikle omuz omuz omuza çalıştığınız insanların haklarına saygı göstereceksiniz ki sizin yapmış olduğunuz çalışmalardanda daha verimli sonuçlar doğsun.kaldı ki buarad tartışılacak en son şey hemşirelerin bir odası olsun mu olmasın mı?? sualidir.Yazık ki her zaqman ki gibi benci yönünü ön plana çıkarıp olaya savaşa gider gibi dalanlar olmuş. Ne acıdır ki sağlık çalışanları birbirine böyle düşman oldukça ne siz hekimlerin ne biz hemşirelerin değil odası ünvaları bile saygı görmeyecek..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir