Medimagazin logo

Reklamcıların "reçetesiz ilaç" sevinci

Türkiye Reklam Konseyi Başkanı Yalçındağ yeni RTÜK Yasası’nın medya ve reklam sektörüne önemli katkıları olduğunu söyledi
Kaynak: MİLLİYET
Reklamcıların "reçetesiz ilaç" sevinci
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Reklam Konseyi Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, yeni Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yasası’nın medya ve reklam sektörüne bir ivme katacağını belirterek, sektör olarak Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’a teşekkür etti.


Yeni yasanın medya ve reklam sektörlerine getirdiği olumlu yansımaları anlatan Yalçındağ, yeni Ryasanın, Türkiye’de radyo ve televizyon sektörünü bir çok konuda rahatlattığını belirterek, “Yeni RTÜK yasası, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın büyük katkılarıyla yürürlüğe girdi. Sektör adına kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Sektörün görüşü alındı
Yasa hazırlanırken sektör temsilcilerinin görüşlerinin alındığını da ekleyen Yalçındağ, şunları söyledi:
“Sayın Arınç ve ekibi göreve geldiğinden beri hep sektörün sorunlarını etraflıca araştırarak, tüm reklam veren, reklam ajansı ve yayın kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantılarda dile getirilen istek ve önerileri dinleyip, bunların takipçisi oldu. TBMM’deki komisyonlardaki görüşmelerde ve Genel Kurul’da bu değişiklikleri savunarak, yasanın günün gereklerine uygun bir biçimde geçmesi için çok büyük ve samimi bir çaba harcadı.”


Yalçındağ, yeni yasadaki bazı değişikliklerle ilgili de şu bilgileri verdi:
-  Yayın kuruluşlarının gelirlerinden alınan RTÜK payları yasa yürürlüğe girdiği tarihe kadar yüzde 5’ten yüzde 3’e düşürüldü ve bu payların ödenmesi piyasada geçerli usuller dikkate alınarak, ödemenin brüt gelirlerin elde edildikleri ayı takip eden üçüncü ayın en geç 20’sinde ödenmesi kabul edildi.
-  Ayrıca 2008 yılından beri bu gelirlerden yapılan ‘Eğitime Katkı’ kesintisi sona erdirildi.
-  Reçetesiz ilaç reklamları serbest bırakıldı.

reklamcıların
"reçetesiz
ilaç"
sevinci
Yorum (2)
murat
eh birisi artik su reklamcilara ?pahali ? recetesiz denen ilaclarin 15 20 tl normal fiyat araliginda olanlarin 5 10 tl civarinda oldugunu soylerse..o fiyatta mala da reklam filan yaptirilmaz vergiden dusulmeyecek ise..
0
Cevapla
MEHMET KAYA
sayın arınç'ın böyle bir uygulamanın önünü açarak neyi amaçladığını merak ediyorum.halk sağlığını mı yoksa reklamcıların cep sağlığını mı? doktor muayenesi olmadan sadece reklamcıların yönlendirmesi ile insanlara ne kadar faydalı olunur? ticari amaçlar uğruna insanların sağlığı ile oynanıyor ve her zaman doğruyu! ifade ettiğini söyleyen sayın ARINÇ bu işe ön ayak oluyor. bu işlem amerikada ki gibi ticari bir faliyet olarak uygulanan sağlık hizmetlerinin türkiyede de uygulanmak istenmesinin bir göstergesidir ve bir basamağıdır.gerçekten çok yazık oluyor
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir