Medimagazin logo

Sağlık idaresi ve yönetimi mezunları görmezden geliniyor

Karadeniz Sağlık İdarecileri Derneği (KARSİD) Başkanı İsmail Demirci, hükümetin meclise sunduğu cumhuriyet tarihinin en kapsamlı değişikliğini içeren yasa tasarısının bazı maddelerine tepki gösterdi.
Sağlık idaresi ve yönetimi mezunları görmezden geliniyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

"Sağlık uzman yardımcılığı" kadrosuna atanma esaslarını değerlendiren KARSİD Başkanı İsmail Demirci, meslektaşlarını ve binlerce sağlık idaresi ve sağlık yönetimi mezunlarının varlığını görmezden gelerek bu kanun tasarısını hazırlayanları kınadıklarını söyledi.

 

Demirci, "Tasarıda yer alan değişiklikle yeni ihdas edilen Milli Eğitim Uzman Yardımcığı'na eğitim fakültesi mezunlarını, Bayındırlık ve İskan Uzman Yardımcılığı'na mimar ve mühendisleri, Tarım ve Köyişleri Uzman Yardımcılığı'na veterinerlik ve ziraat mezunlarını, Devlet Su İşleri Uzman Yardımcılığı'na, şehir ve bölge planlaması bölüm mezunlarını, Basın Yayın ve Enformasyon Uzman Yardımcılığı'na iletişim fakültesi mezunlarını, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Uzman Yardımcılığı'na sosyal hizmetler bölümü mezunlarını unutmayanlar neden Sağlık Uzman Yardımcılığı'nda sağlık idaresi ve sağlık yönetimi mezunlarını gözardı etmektedirler? Bu insanlar bu ülkenin üvey evlatları mı? Yıllarca emek harcayarak zor şartlarda okullarından mezun olan bu insanlar görmezden gelinemez. Bu durumun düzeltilmesi için dernek olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Öncelikle bu durum Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine bildirilerek düzeltilmesi talep edildi. Ancak bununla yetinmeyip Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu durum iletilecektir. Ümit ediyoruz ki, istediğimiz değişikler yapılacak ve tasarı bu şekilde meclisten geçilecektir" dedi.

sağlık
idaresi
ve
yönetimi
mezunları
görmezden
geliniyor
Yorum (2)
Ümit TIRPANCI
iktisat, işletme vs. bölümlerin ders müfredatlarında sağlık uzmanı olmalarını destekleyecek tek bir ders bile yoktur. Umarım anılan durum teknik bir hatadan kaynaklanmaktadır ve düzeltilir. Aksi takdirde sağlık idarecisinin sağlık uzmanı olamadığı, işletme iktisatçıların ise olabildiği garip bir durum ortaya çıkar.
1
Cevapla
ali çıbık
artık biz öğrencilerin yapacağız, edeceğiz, görüşeceğiz, hatta TALEP ETTİK gibi kelimeleri duymaktan çok sıkıldık. sağlık uzman yardımcılığı kadrosu plan bütçe komisyona 06.24.2010 tarihinde gönderildi. bu tarihe kadar neden bir sonuç elde edilemedi.??? sadece neden komisyon ile görüşülüyor ?? ben de görüşüyorum bu konuları millet vekilleri ile ancak daha mesleğimizin olduğundan bir haber durumdalar kaldı ki dernekten haberdar olsunlar... biz öğrencilere derneğiniz yok mu onların yapması gerekir diyorlar. bizde yapacaktır demekten başka bir şey bulamıyoruz. sağlık uzman yardımcılığını geçtim. yaklaşık 30 senedir çıkarılamayan bir kadro var(190 sayılı KHK). BU KONUDA NEDEN HALA BİR ŞEY YAPILAMIYOR. BİZ ÖĞRENCİLER DERNEKLERİN KENDİ İÇİNDE VE DERNEKLERİN BİRBİRLERİ İLE ÇEKİŞMELERİNDEN BIKTIK USANDIK. ARTIK ÜSTLERİNE DÜŞENİ YAPSINLAR BİR AN ÖNCE.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir