Medimagazin logo

Sağlık Teknikerleri Hemşirelik Mezunu Olabilecek

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre sağlık teknikerliği ön lisans mezunu olanların Hemşirelik bölümünde lisans tamamlama yapabilecekleri ifade edildi.
Sağlık Teknikerleri Hemşirelik Mezunu Olabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada Hemşirelik Lisans tamamlama Programına AÖF Sağlık Memurluğu bölümünden mezun olanların başvuru yapabildiğinin hatırlatılarak, bireysel olarak açılan bir dava neticesinde AÖF Sağlık Memurluğu bölümünde görülen müfredat çerçevesinde eğitim görmüş olup, Sağlık Teknikerliği diploması ile mezun olanlarında söz konusu Hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

 

Bu kapsamda Erzurum Atatürk üniversitesi ile yapılan görüşme neticesinde farklı unvanlarda bulunan personelden Sağlık Teknikerliği unvanı ile mezun olanlarında Hemşirelik Lisans tamamlama programına başvuru yapabilecekleri belirtilen açıklamada, bu bölümden mezun olan çalışanların, 5 Kasım 2010 tarihine kadar Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezine (ATAUZEM) lisans tamamlama için başvuru yapmaları halinde lisans tamamlama hakkına kavuşacakları belirtildi.

 

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bir bölümde daha lisans tamamlama hakkının elde edilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. Genel Başkan Önder Kahveci “Türk Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının eğitim seviyelerini yükseltilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzaktan eğitimle sağlık meslek lisesi mezunlarına ön lisans, ön lisans mezunlarına da lisans tamamlama hakkı bir an önce tanınmalıdır. Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor” diye konuştu.

sağlık
teknikerleri
hemşirelik
mezunu
olabilecek
Yorum (1)
Zeki BİRCANOĞLU
5 Kasım 2010 Tarihine kadar (ATAUZEM)e müracat etmiş olmamıza rağmen lisans tamamlamayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştır.Yani ATAUZEM in resmi internet sitesinde dahi kesin kayıt hakkı kazanıp kazanmadığımız henüz açıklanmış değil oysa vizeler yapılıyor.Bize bu kesin kayıt hakkı nezaman verilecek,aramamız gereken öğrenci işleriyle ilgili telefon larada hiç bir şekilde ulaşılamamaktadır, bunuda anlamış değilim. İlğilerinize Teşekkür ederim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir