Medimagazin logo

Vekil ebe ve hemşirelerin izin hakkı AİHM'de

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa Şubesinin, ''Vekil ebe ve hemşirelerin izin hakkı''nı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) taşıdığı bildirildi.
Vekil ebe ve hemşirelerin izin hakkı AİHM'de
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Sendikadan yapılan açıklamada, devletin, personel açığını kapamak üzere ihdas ettiği personel çalıştırma rejiminin bir türünün de ''vekil'' olarak görevlendirme olduğu hatırlatıldı.

Sağlık alanında kısaca ''vekil ebe ve hemşire'' olarak bilinen bu çalıştırma tipinin, gün geçtikçe, ''olması gereken konuma'', yani devletin kadrolu personelinin çalışma biçimi, özlük hakları ve benzeri hususlarına yaklaştığı aktarılan açıklamada, ''Bunda hiç şüphesiz sendikamızın çalışmaları etkili olmakla birlikte verilen yargı kararları, süreci hızlandırmıştır'' denildi.

Bu konulardan en önemlisinin ise Şanlıurfa İdare Mahkemesinde vekil ebe ve hemşirelerin ''Tüm izin haklarının tesis edilmesi'' yönünde açtıkları davadaki gelişmeler olduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu konuda açılan davalar reddedilmiştir, bunun akabinde Bölge İdare Mahkemesine yapılan itirazlar da aynı biçimde reddedilmiştir. Oysa; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda bir yıllık çalışma süresini tamamlayanlara yıllık izin verilmesi öngörüldüğüne dikkat çekilen dilekçede vekil ebe - hemşire olarak atanan personelin hizmet sözleşmelerinin her yıl yenilendiği, bu kadrolara asaleten atanan devlet memurları veya sözleşmeli personel gibi hizmetle ilişkilerinin süreklilik arz edecek şekilde uygulama yapıldığı, bu nedenle aradaki farklılığın hukuk devleti ilkesine ve insan haklarına aykırı olduğu vurgulanmıştır. Gelinen bu noktada şube avukatlarımız Ömer Avcı ve Cüneyd Altıparmak'ın girişimleri ile bu konu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınmıştır. Bu konuda hak mahrumiyeti olan bir kısım üyelerimiz hakkındaki dosyalar için AİHM'de dava açılmıştır.

Süreç hakkında, mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Amacımız üyelerimizin haklarının sonuna kadar aranması yönündedir.''

vekil
ebe
ve
hemşirelerin
izin
hakkı
ai̇hm'de
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir