Medimagazin logo

Veteriner hekimlerin gözü hükümette

Giresun Veteriner Hekimleri Odası (GVHO) Başkanı Derviş Kara, veteriner hekimlik eğitimi, meslek icrası, kurumsal yapılanması ve özlük hakları konusunda hükümetin radikal adımlar atmasını beklediklerini söyledi.
Veteriner hekimlerin gözü hükümette
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GİRESUN-Kara, yaptığı açıklamada, veteriner hekimlik mesleğinin bilimsel anlamda eğitim ve öğretiminin başlamasının 168. yılını kutladıklarını belirtti. Günümüzde açılmış ve açılmasına karar verilmiş toplam 19 fakültenin 16'sında eğitim-öğretim faaliyeti sürdürüldüğünü dile getiren Kara, çok fazla sayıda fakülte açılmasının doğal olarak eğitimde kaliteyi düşürdüğü gibi işsizliğe de yol açtığına işaret etti.

"1980 yıllarında uygulanan yanlış hayvancılık politikası sonucu Tarım Bakanlığı bünyesinde yeniden yapılanma ile talihsiz bir karar alınarak Veteriner İşleri Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatı kaldırılmış ayrıca kamuda Veteriner Hekim istihdamı minimuma indirilmiştir." diyen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı zamanda veteriner hekimlerin sadece hayvansal gıda kontrol ve güvenliği konusunda değil, hayvan hastalıklarında mücadele konusunda da görevleri ve etkinlikleri de azaltılmıştır. Bugün acı bir şekilde yaşadığımız kuş gribi, şap, kuduz, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi ve şarbon gibi hayvan ve halk sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklarla etkin mücadele edilememesinin temel nedeni bu sorunlardan kaynaklanmaktadır."

veteriner
hekimlerin
gözü
hükümette
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir