Medimagazin logo

150 TL'ye 40 günlük rapor

Üniversite sınavına girecek olan lise son sınıf öğrencilerinin ders çalışmak için kalan zamanı evde geçirme arayışları, "Heyet Raporu" konusunda farklı uygulamaları gündeme getirdi.
Kaynak: Cumhuriyet/ - Sertaç Eş
150 TL'ye 40 günlük rapor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankarada özel bir poliklinikte isteyen öğrenci velilerine 150 TL karşılığında 40 günlük, 100 TL karşılığında 30 günlük rapor veriliyor. Noterden alınan imza sirkülerleri kullanılan doktorlar, rapor verdikleri öğrenciyi, öğrencilerse polikliniği dahi görmüyor.

Eğitim sistemindeki aksaklıklar etkisini sağlık alanına da yansıtıyor. Üniversiteye giriş sınavları yaklaşırken aileler, çocuklarının sınav öncesinde yoğun ders çalışmasını özendiriyor. Bu kapsamda her yıl sınav öncesinde aileleri heyet raporu alma telaşı sarıyor. Sağlık Bakanlığının yoğun denetimleri nedeniyle kamu hastaneleri ve birçok özel poliklinik, ders çalışma raporu vermiyor. Ankarada öğrencilerin rapor gereksinmesinin ise bazı kişilerce istismar edildiği ortaya çıktı. Cumhuriyeti arayan bazı yurttaşlar, “........Tıp Merkezinin 150 TL karşılığında 40 günlük rapor verdiğini bildirdi. Tıp merkezinden 150 TL karşılığında alınan raporda başhekim, genel cerrah, iç hastalıkları ve pediatri uzmanlarının imzaları yer alıyor. Öğrenci velileri, doktorların çocuklarını, çocukların da ne doktoru ne de tıp merkezini görmediğini, noterden alınan imza sirkülerinin kullanıldığına dikkat çekti.

Bazı velilerin aldıkları raporların fotokopisini de iletmesine karşın Cumhuriyet, iddiaları, polikliniğe giderek yerinde gözlemledi. Polikliniğe öğrenci olarak başvurduk ve rapor almak istediğimizi, hangi belgeleri getirmemiz gerektiğini sorduk. Danışmada oturan görevli, Sadece nüfus cüzdanı yeterli oluyor ama en fazla 40 günlük rapor verebiliyoruz yanıtını verdi.

150
tl'ye
40
günlük
rapor
Yorum (9)
dalanardıç
Çok ucuza gidiyorlar, sahte rapor verildiği tespit edilirse ne ile suçlanacaklar? Sahte evrak ve sahtekarlıktan; değer mi 150 liraya...
5
Cevapla
Ahmet Bozdoğan
Haber tamamen doğrudur.Yiğenim ilk dönem 350 tl'ye aldı,2.dönem fiyat düştü,150 tl'den başka bir yerden aldı.
2
Cevapla
Frankie Bellevan
bu rezilliği durdurabilmek için;okuluna devam eden öğrencilere ygs ve lys sınavlarında ek puanlar verilmelidir.okuluna devam eden öğrenciler enayi yerine konulmamalıdır.sorun meb'nın sorunudur.çözüm üretecek kişiler onlardır.hekimler öğrencilerin hangi biriyle uğraşsın?
2
Cevapla
salih
''Ankara’da öğrencilerin rapor gereksinmesinin ise bazı kişilerce istismar edildiği ortaya çıktı.'' Bazı öğrencilerin rapor gereksinmesi ne demek ?
1
Cevapla
cevdettokat
Doktor arkadaşlarım, değerli kardeşlerim ''rapor'' bir hastalığı belgelemek için verilen, hasta olan kişinin iş yapamayacağını belgeleyen evraktır. Yıllarca rapor sıradan işlerde kullanıldığı için amacından saptırılmış olarak kullanılmaktadır.Hasta olmayan birine herhangi bir işi gördürmek,kolaylık sağlamak için verilen rapor en basit ifadeyle yalan yere belge hazırlamaktır ve suçtur.Dürüstlükten kimseye zarar gelmez.Bırakın bu problemi milli eğitim çözsün biz alet olmayalım.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir