Medimagazin logo

17 katarakt ameliyatı; 6 enfeksiyon, üç körlük

Malatya’da, özel bir hastanede aynı gün katarakt ameliyatı olan 17 kişiden 6’sının enfeksiyon kaptığı ortaya çıktı.
Kaynak: VATAN GAZETESİ
17 katarakt ameliyatı; 6 enfeksiyon, üç körlük
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ameliyattan sonra gözlerinde enfeksiyon tespit edilen hastaların Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı. Annesi 75 yaşındaki Minadiye Çek’in sol gözünü kaybettiğini belirten ve skandalı anlatan Feridun Çek, hastaların ameliyat esnasında enfeksiyon kaptığını söyledi:
“Annem katarakt ameliyatından sonra sol gözünü kaybetti. Geçtiğimiz perşembe günü ameliyat olan 5 hasta da aynı şekilde enfeksiyon kapmış durumda. Göz doktoru C.Al.’ın gerçekleştirdiği operasyondan iki gün sonra gözünde şişme ve sulanma meydana geldi. Bu kez bizi üniversite hastanesine sevk etti. Yapılan tetkiklerde ameliyatta kullanılan aletlerden enfeksiyon kaptıkları sonucuna vardılar. Diğer gözünü kaybeden hastalarda da aynı durum söz konusu.


78 yaşında Remziye Çoban’ın kızı Nurhan Çoban da, annesinin bir gözünü kaybettiğini ifade ederek, “Annemin göz kaybı kesinleşti. Şu anda 6 hastadan 3’ünde göz kaybı var. Bu 3 kişi Minadiye Çek, Mehmet Yaşar Efe ve annem Remziye Çoban. Diğer 3 hasta için de kritik süreç devam ediyor.”

‘Burnunu silmiş, bulaşmıştır’
Ameliyatı gerçekleştiren Dr. C. A. ise hastaların enfeksiyonu dışarıdan kapmış olabileceklerini belirterek, hepsinde görme kaybı yaşanmadığını iddia etti. Dr. C. A, “Hastalardan Minadiye Çek’i, bu durum oluşunca bana getirdiler ve Pazar günü kendisini üniversite hastanesine sevk ettim. Ancak ısrarıma rağmen geç gitti. Durumu biraz kritik. Enfeksiyona gelince, dışarıdan da bulaşmış olabilir. Malatya’da bir kişi ameliyat olursa bütün köy ziyarete geliyor. Bu şekilde de bulaşmış olabilir. Bunları hastalara söyledik. Ayrıca teyze hanımlar elerinde peçetelerle geziyor. Burnunu silmiştir mesela damlayı kullanırken temas etmiştir” dedi.

 

Malatya İl sağlık Müdürü Nail Umay ise olayla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.

17
katarakt
ameliyatı
6
enfeksiyon
üç
körlük
Yorum (11)
can akın
DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ : HEMŞİRE,TEKNİSYEN,HASTA BAKICI,HADEME SORUMLULUKLARI:(0) AMA EK ÖDEMELERİ VAR.
0
Cevapla
Op.Dr.Gökhan Gökçe
Operasyonu yapan doktor çok iyi tanıdığım bir arkadaşım. Malatya'da 8 yıldır çalışıyor sayıları binleri bulan çok sayıda katarakt ameliyatı yapmıştır benim babamın da tedavisini başarıyla yapmış bir hekimdir. önünü göremeyen binlerce yaşlı insanın görmesini sağlamıştır. hiç bir doktor hiçbir hastasının kötü olmasını istemez. Malesef bizim halkımız iyi olursa Allah'tan kötü olursa doktordan bilir. Binlerce başarılı ameliyat yapmış yetişmiş bir doktoru bir kalemde silmek ancak bizim gibi ülkelerde olur. Gazete de sağolsun milli alışkanlıklarını yine bir güzel sergilemiş " BURNUNU SİLMİŞ ORADAN GEÇMİŞ" cümlesini mıknatıslamış ve paragrafın başına alaylı bir ifade ile yazmış. Bire gafil gazeteci ömründe kaç katarakt ameliyatı yaptın ameliyatta enfeksiyonların sebepleri nelerdir yüzdeleri nelerdir? biliyormusun da hemen hakim gibi hüküm cümlesini basıyorsun.Bu ülkede önce insanı ömür boyu hapse mahkum ederler 1 yıl sonra kusura bakmayın biz yanlış hüküm vermişiz hakim kararlarımız hatalıymış derler ertesi gün serbest bırakırlar.. hakime insanı bir ömür hapse tıkayacak kararı nedeniyle hakime hiçbirşey olmaz, HEKİM en kutsal varlık insan sağlığı için ömrünü verir binlerce doğru iş yapar nedeni çoğunlukla kendinde olmayan bir kusurdan suçlu addedilir hüküm erkenden basınımız tarafından konulur.Hekimleri son yıllarda öyle yıprattınız ki emin olun canımız o kadar yanıyor ki hastalara elimizi sürmek istemiyoruz... Haksız ve ön yargılı acele hüküm verenlerden son hükmü verecek olana sığınıyoruz.....
1
Cevapla
RKTR
Hastalar doktorun verdiği antibiotikli damlayı düzgün kullanmadıysa, ya da tuvalet hijyenine dikkat etmediyse bile olabilir bu. Keza, hastane (= “SİSTEM”) cerrahi cihazların sterilizasyon işlemini düzgün yapamadıysa da, bu hekimin suçu değildir. Ama, kusur hep O'nun üzerine biner. Yine bir “Milli Tıp Hukuku Formülü” kokusu alıyorum.
0
Cevapla
aydin sinal
bu olayda tamamen hastahane idaresi sorumludur,demekki striliteye yeteri kadar dikkat edilmiyor.haaa ameliyati yapan doktorun kabahati varmi?evet var,;ameliyat sadece steril eldiveni giy-cikar süresi degildir,gerek hasta gerekse aletler,ameliyathane yeterli kosullarda hazirmi?ameliyat sonrasi hastanin bilgisi,takibi,tetkiki...hepsi ameliyati yapan hekimin sorumluluguna girer.tabiki bunlar anadoluda sadece kagit üzerinde kalan laflardan ibaret oldugunu bilirim.ve ameliyati yapan hekim arkadasin söylediklerine inanirim.maalesef hyjyen kosullari hala türkiyenin büyük sorunu,dahretlenme adeti oldukca ben türkiyede pismemis gidalari lokantalarda yemiyorum.
0
Cevapla
kime neyi anlatıyosunuz
YAHU AYNI HASTANEDE AYNI AMELİYATHANEDE AYNI GÜN YAPILAN AMELİYATLARDAN 17 TANESİNDE ENFEKSİYON ÇIKMIŞ NEYMİŞ BURNUNU SİLMİŞMİŞ HASTALAR
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir