Medimagazin logo

200 kaplıca SGK kapsamına alındı

Sağlık Bakanlığı, 200 kaplıcaya sağlık işletme izni verdi.
Kaynak: SABAH - SAFURE CANTÜRK
200 kaplıca SGK kapsamına alındı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişiklikle doktor tarafından kaplıca tedavisine gerek görülenlerin masrafları geri ödeme kapsamına alındı. Bu kapsamda Bakanlık tarafından belirlenen kaplıcaların tedavilerine ait yol, gündelik ve refakatçi giderleri de SGK tarafından ödenecek.

RUHSAT VERİLDİ
Bakanlık 39 ilde 200 kaplıcaya sağlık işletme tesisi ruhsatı verdi. Kaplıcaya giderek tedavi olacak kişilerin yol, gündelik ve refakatçi giderleri sağlık kurulu raporuna gore yapılacak. Sağlık Kurulu raporunun düzenlediği tarihten itibaren 6 ay içinde tedavinin alınması gerekiyor. Rapordan sonraki ilk 3 gün içinde gidilmek istenen kaplıcaya başvuru yapmak gerekiyor.

REFAKATÇİYE DE VAR
Refakatçi için raporda tıbbi gereklilik olduğu belirtilmesi gerekecek. Ayrıca tesiste refakatçinin kaldığı belgelenmesi durumunda refakatçinin de yol giderleri ve gündelikleri kurumca karşılanacak.

200
kaplıca
sgk
kapsamına
alındı
Yorum (3)
giray dinler
bizim mahalledeki hamamı da kapsama alın da tam olsun. millet keyif yapsın, devlet ödesin. oh ne ala memleket.
0
Cevapla
tıp
Kaplıca sıcak sudan başka bir şey değil, çoğu zamanda zararı olabiliyor, sadece keyif için yapılan birşey, ne yazık ki insanların gerçekleri ve bilimi öğrenememesinde biz doktorlarında suçu var, soğuk su içtim hasta oldum modundan insanları kurtarmalıyız
0
Cevapla
alternatif
Öncelikle bu haberi yapan haber yapmış olmak için yazmış, yoksa açıkladığı durumlar uzun zamandır mevcut. Yorum yapan saygı değerli zatlarda her konuda bilgili oldukları aşikar. Görünüşe göre kaplıca tedavisini tellakların yaptığını zannetmekten öte bilgileri yok. Kaplıca tedavisi balneoterapi adı ile birçok hastalık için avrupa tedavi guidelinelarında yer almaktadır. Üstelik çoğunluğun gıpta ile baktığı bir çok avrupa ülkesinin sağlık sisteminde geri ödenmesi bulunmakta.(fransa, italya, almanya...) Araştırmak isterlerse ülkemizden örnek olarak Balçova termal(kaplıca ve kür merkezi) de Norveçli turistlerin tedavileri 10 yılı aşkın süredir yapılan antlaşmalarla Norveç Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir