Medimagazin logo

Adıyaman'da doktar'a fiziksel şiddet

Adıyaman'da doktar'a fiziksel şiddet
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADIYAMAN  - Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanlığı, Kahta Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun hasta yakını tarafından fiziksel şiddete maruz kalması iddialarını kınadı.

Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, yaptığı açıklamada, Kahta Devlet Hastanesi'nde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Yakında'nın iki gün önce bir hasta yakını tarafından fiziksel şiddete uğradığını ileri sürdü.

Sağlık çalışanlarının yetkili temsilcisi olarak şiddet olayını kınadıklarını belirten Bozan, "Vatandaşlarımıza yardımcı olmak, hayatlarını kurtarmak için bu kadar büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza böyle bir davranışın sergilenmesi, hatta şiddet olayının düşünülmesi bile büyük bir suçtur. Çünkü herkes bilmelidir ki, şiddet asla bir hak değildir ve şiddet asla bir çözüm değildir. Yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Bozan, sağlık alanındaki şiddetin son bulması ve bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri göreve çağırdıklarını ifade ederek bu şiddet olayının takipçisi olacaklarını dile getirdi.

adıyaman'da
doktar'a
fiziksel
şiddet
Yorum (2)
Hasan Çetinkaya
Haberinizi okuduktan sonra 3 ay öncesine kadar aynı hastanede çalıştığım arkadaşım Uzm Dr Hüseyin Yakında ile tlf ile görüştüm. Olayın aslı " usulsüz mama raporu düzeltme isteğini geri çevirmesi nedeniyle eczacı kalfası tarafından fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığını ve olayı adli makamlara ilettigini ve adli sürecin ** denetimli sebestlik- adli kontrol ile :(( ** devam ettiğini olayın böyle bilinmesini istediğini söyledi. Dr Hüseyin Yakında ya tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
0
Cevapla
bekir özeren
" .. fiziksel şiddete uğradığını ileri sürdü." bakanlığın arkamızda olduğunu biliyorduk, bu da sendikanın arkamızda olduğunun beyanı. yani, fiziki şiddetten bile emin değiller. o zaman sormazlar mı adama; "madem emin değilsin, niye kınama- lanetleme açıklaması yapıyorsun?"
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir