Medimagazin logo

Afrika'da çok pahalı ve zamanında sunulamayan tedaviler Türkiye'de yapılacak

Sağlık turizminde pazar araştırmalarını sürdüren Türkiye bu kez Afrika kıtasına açıldı. Afrika Sağlık Kongre ve Fuarı’na katılan heyetin başkanı Dr. Ruşen Yıldırım,“Bu ziyaretimizle Afrika kıtasından Türkiye’ye hasta transferini ve sağlık işbirliklerini kolaylaştıracak çalışmaları başlattık. Güney Afrika Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkilileri kendi ülkelerinde çok pahalı ve zamanında sunulamayan tedaviler için Türkiye’ye hasta yönlendirmeye açık ve istekli. Az zamanda çok yol kat ettik” dedi.
Afrika'da çok pahalı ve zamanında sunulamayan tedaviler Türkiye'de yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sağlık Turizmi İş Konseyi Başkanlığını da yürüten İzmir Kent Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, beraberindeki heyet ile birlikte geçtiğimiz hafta Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde gerçekleştirilen Afrika Sağlık Kongre ve Fuarı’na katıldı.

 

Heyet, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin sağlık sistemi, kamu ve özel sektör sağlık finansman modelleri, özel sektörün dünya sağlık turizmi pazarındaki yeri ve Sahra Altı Afrika ülkelerinden bu ülkeye hasta akışı konularında yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu. Johannesburg, Pretoria ve Cape Town şehirlerinde ülkenin ve aynı zamanda Afrika kıtasının en büyük üç özel hastanesinde incelemelerde bulunan heyet, T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonunda Güney Afrika Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. Ziyaretleri sonucunda, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin sağlık turizminde aktif pazarlama faaliyetleri içerisinde olmadığını tespit ettiklerini belirten SAİK Başkanı Dr. Yıldırım şu değerlendirmelerde bulundu:

KENDİ ÜLKELERİNDE PAHALI VE GECİKEN HİZMETİ ALMAK İSTİYORLAR

“Afrika Sağlık Kongresi süresince çok önemli ve verimli görüşmelerimiz oldu. Biz konsey faaliyetlerimizi ve Türk özel sağlık turizmi sektörünü tanıttık. Yetkililerden Güney Afrika sağlık sistemi ve sağlık turizmi hakkında bilgi edindik. Bu bilgilere gore; Güney Afrika Cumhuriyeti sağlık turizminde agresif bir oyuncu değil. Sahra Altı Afrika ülkelerinden hastaların medikal tedavi ihtiyaçları için özellikle Johannesburg’daki özel hastaneleri tercih ettiklerini öğrendik. Güney Afrika Cumhuriyeti’nde enfeksiyon hastalıkları, organ nakil, travma, yanık ve pediatri merkezlerinin çok gelişmiş ve yaygın oldukları öte yandan karaciğer nakli, beyin cerrahisi, kalça protez ameliyatlarında Türkiye’nin daha başarılı ve önde olduğu yetkililerce belirtildi. Güney Afrika Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nda Sağlık Bakanlığı Genel Direktör Vekili Dr. Terence Carter ve Ulusal Sağlık Sigorta Kurumu Sağlık Ekonomisti Dr. Aquina Thulare  ve bazı sağlık bürokratıyla toplantı yaptık. Dr.Carter, 5 ay önce Türkiye’ye geldiğini, hastanelerimizi tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Türk sağlık sistemi ve doktorlarımızın medikal yetkinlikleri üzerine çok değerli ve övgü dolu sözler söyledi. Bu toplantıda Bakanlık olarak Türkiye’deki özel sektör ile hastane işletmeciliği, sağlık finansman modellemesi ve sağlık eğitimi alanlarında karşılıklı işbirliklerini geliştirmeye, kendi ülkelerinde çok pahalı ve zamanında sunulamayan tedaviler için Türkiye’ye hasta yönlendirmeye açık ve istekli olduklarını vurguladılar. Türkiye’nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener, Ticaret Başmüşaviri Hakan Karabalık’tan çok ciddi destek gördük. Bu ziyaretimizle  Afrika kıtasından Türkiye’ye hasta transferini ve sağlık işbirliklerini kolaylaştıracak çalışmaların ve hedef Afrika ülkelerine pazarlama stratejilerinin geliştirilmesine yönelik adımlarımızı attık. Çok olumlu sonuçlarla döndük, az zamanda çok yol kat ettik Bu çalışmalarımızın sonucunu da Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bir rapor halinde ilettik.”

afrika'da
çok
pahalı
ve
zamanında
sunulamayan
tedaviler
türkiye'de
yapılacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir