Medimagazin logo

Ahmet Davutoğlu tıp ve iktisat arasında kalmış

Başbakan olması beklenen Ahmet Davutoğlu'nun annesi doktora zamanında yetiştirilemediği için hayatını kaybederken, üvey annesi Davutoğlu'nun doktor olmasını istemiş.
Ahmet Davutoğlu tıp ve iktisat arasında kalmış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

 

Açıklamaların ardında Davutoğlu'nun özgeçmişi medyada paylaşılırken 1984'te evlendiği kadın doğum uzmanı Sare Hanımın yanısıra başka ayrıntılar da bulunuyor:

 Annesi, doktora zamanında yetiştiremedikleri için hayatını kaybetmişti. O zamanlar İstanbul gibi doktorun çok olduğu büyük bir kentte değil, Konya’nın Taşkent kasabasında oturuyorlardı. Memnune hanım öldüğünde, Ahmet, henüz dört yaşındaydı. 1959’da doğmuştu. Babası Mehmet Bey, Toroslar’ın zirvesinde tipik bir Türkmen kasabası olan Taşkent’te nakliye işleri, kunduracılık ile uğraşıyordu. Kısa zamanda yeniden evlendi. Babasının tek oğlu olan Ahmet, Sefure hanımı benimsedi. Ona hep “Anne” diye seslendi. Onu oğlu olarak gören Sefure hanım da Memnune hanımın ölümünü unutamadığı için Ahmet’in doktor olması hayalini kuruyordu. Babası Mehmet Bey ise oğlunun işletme okumasını, işlerini ona devretmeyi düşlüyordu.

 

Tıp yerine İktisat

Davutoğlu da Boğaziçi’nde önce İktisat bölümüne kaydoldu. İngilizce için bir yıl hazırlık okuması gerekti. Lisede ikinci dili olduğu için zorlanmadı. Yazın da bir ay kadar İngiltere’ye giderek pekiştirdi İngilizcesini. Mutlu olamadı İktisat bölümde. İlaveten bir de Siyaset Bilimi bölümüne girdi. Boğaziçi’nde iki bölümde okuma uygulaması yeni başlamıştı. İktisat bölümünü 1982’de bitirdi.

ahmet davutoğlu
Yorum (1)
o cihetle :-)
Tıp'ta "SIFIR SORUN" politikası şöyle sonuçlanırdı: "Hasta öldü problem kalmadı" O cihetle yani :-)) Neyse... En azından mürekkep yalamış bir şahıs galiba... Diplomatlar dönüp dolaşıp aynı hatalara düşmezler ve bununla övünürler. Eskiden ders çıkarırlar. Eşi de doktormuş Belki derdimizi anlar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir