Medimagazin logo

Aile hekiminin sözleşmesi kendisine haber verilmeden fesh edildi

Aile hekiminin sözleşmesi kendisine haber verilmeden fesh edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Isparta'da çalışan aile hekiminin sözleşmesinin kendisine bile haber verilmeden fesh edildiğini iddia ederek, Isparta Valiliği ve Türkiye Halk Sağlığı  Kurumunu kınadı.

 

Bugünün aile hekimliği tarihine ve sivil toplum tarihine kara bir gün olarak geçeceğini belirten AHEF Yönetim Kurulu açıklamasında şunlara yer verdi:


Isparta’ da aile hekimlerini temsil eden, Dernek Başkanımız Dr. Gökay ÇETİN kişisel kaprislere kurban edilmiştir. Uğradığı yoğun mobbing sonucu tedavi gören, halen görevine devam edemeyecek durumda olan arkadaşımızın sözleşmesi kendisine haber bile verilmeden fesih edilmiştir.


Bu olayın takipçisi tüm Türkiye’deki aile hekimleri olacaktır. AHEF olarak arkadaşımızın hak arama mücadelesini biz üstleniyoruz.


Buzdağının görünen yüzü olan bu olay, aile hekimlerinin duyduğu gelecek kaygısının ne kadar haklı olduğunun en acı örneğidir.


Bu olay aile hekimliği sistemine sahip çıkmak için meydanlara inen aile hekimlerinin haklılığının bir göstergesidir.


Valiler, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Bakanlık kimse sahip çıkmasa da biz aile hekimliği uygulamasına ve aile hekimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.

 


 

AİLE HEKİMİNİN SÖZLEŞMESİ KENDİSİNE HABER VERİLMEDEN FESH EDİLDİ BAŞLIKLI HABERE TEKZİP

 

05/03/2015 tarihinde, internet sitenizde “Aile Hekiminin Sözleşmesi Kendisine Haber Verilmeden

Fesh Edildibaşlıklı bir haber yayımlanmıştır. İlgili haber hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesiyle amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

 

İlimizde 1. Basamak Sağlık Hizmetleri’nin etkili ve verimli şekilde sunulabilmesi amacıyla çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmaların hayata geçirilebilmesi amacıyla ilimizde görev yapan aile hekimleri, 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu, bu Kanun’a dayalı olarak yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler İle Sözleşme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda denetlenmektedir. İlgili mer’i mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılan denetim ve soruşturma sonucunda mevzuata aykırı bir fiilin tespiti halinde aile hekimlerine ihtar puanları uygulanmaktadır.

 

İlimiz Sütçüler Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Gökay ÇETİN hakkında da mer’i mevzuat hükümleri uyarınca soruşturma ve denetim yapılmış ve Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi feshedilmiştir. Isparta Valiliği’nin Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi’nin feshi kararı ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun atama kararı da 7205 sayılı Tebligat Kanunu’nun 21. maddesi hükmü mucibince ilgilisine usulüne uygun olarak tebliğ edilmiştir. Dolayısıyla ilgili haberde iddia olunduğu gibi Dr. Gökay ÇETİN’ in Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi’nin kendisine haber verilmeden feshedildiği iddiası doğru değildir.

 

Dolayısıyla bu iddiaların doğru olmadığını anlamak mümkün iken bu yönde bir araştırma ve incelemeye gerek duymadan haber yapılması hukuka uygun değildir. Söz konusu haberin hazırlanışındaki yaklaşımı kamuoyunun takdirine bırakmakla birlikte, bu açıklamanın internet sitenizde aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim.

 

Dr. Özlem DEMER DORUM

Isparta Halk Sağlığı Müdürü V.

aile
hekiminin
sözleşmesi
kendisine
haber
verilmeden
fesh
edildi
Yorum (22)
Cüneyt Beyaz
Kanun yönetmelik bilmeyen müdürler bir yerlere yaranmak için ellerinden geleni yapıyorlar..Ama keser döner sap döner gün gelir hesap döner
0
Cevapla
uzm. dr.
Aile hekimleri olarak her şeye itiraz edince artık haklıyken de haksız duruma düşüyorsunuz.
0
Cevapla
dr jivago
Uzmanlık eğitimi sonrası "aile hekimi uzmanı" titri alan hekimler ile pratisyenken "bir gecede titr verilen" aile hekimleri arasında üstlerle uyum, bilimsellik, profesyonellik, mesleki tatmin vs gibi konularda çok fark var. emeksiz alınan sıfatlar insanı sadece şımartır.
0
Cevapla
murat 124
dr jivago (uzm dr) mobbing adres sormaz efendim..keza ne sifatiniz ile ne akademikliginiz ile ne de baska bir seyle alakalidir.yukaridaki yazida da acikcasi dernek baskani oldugu icin ibreti alem olsun diye gorevine son verilen bir meslektasimizdan bahsedilmektedir.
0
Cevapla
Cüneyt Beyaz
Sayın çok itiraz ettiğimizi şımardığımızı düşünen uzman arkadaşlar,biz aile hekimleri herşeye itiraz etmiyoruz..Herşeye itiraz ettiğimizi düşündüren bakanlığın ve medyanın pompaladığı algıdır.Biz gerçek aile hekimliği yapmak istiyoruz.O nedenle aile hekimliği ile alakası olmayan işlere itiraz ediyoruz,halka şirin görünmek için hekimi ezmeye çalışan idarecilerin ani baskınlar yaparak,savunma almadan,alınan savunmaları dikkate almadan,vermeye çalıştığı cezalara mahkemelere taşıyıp kazanıyoruz.Göreceksiniz bu arkadaşımızda mahkemeyi kazanıp geri dönecek... Hatırlarmısınız Şırnakta kaymakamın evine ambulans ile acili bırakıp gitmediği için linç edilip sözleşmesi fesh olunan arkadaşı,işte o arkadaş mahkemeyi kazandı ve yürütme durduruldu..... Hekimliğin geldiği noktayı görmüyormusunuz...çok mu mutlusunıuz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir