Medimagazin logo

Anestezi teknisyeni ameliyathanede ölü bulundu

Orhangazi ilçesinde özel bir tıp merkezinde 1 ay önce işe başlayan anestezi teknisyeni, ameliyat odasında cansız bulundu.
Kaynak: AA
Anestezi teknisyeni ameliyathanede ölü bulundu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA-Alınan bilgiye göre, anestezi teknisyeni Alperen Eroğlu'nun (20) sabah işe başlamadığını gören mesai arkadaşları, ameliyat odasına girdi. Genç teknisyenin cansız bedeni ile karşılaşan arkadaşları, sağlık merkezi yöneticilerine bilgi verdi.

Olaydan haberdar edilen emniyet görevlileri ile Cumhuriyet savcısı tıp merkezine gelerek inceleme yaptı.

İki kolundaki izler sebebi ile genç teknisyenin kendisine aşırı dozda narkoz enjekte ederek intihar ettiği ihtimali üzerinde duruldu.

Eroğlu'nun cenazesi savcının incelemesinden sonra Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Öte yandan, genç teknisyenin Bursa'da yaşayan ailesi de olayın ardından tıp merkezine geldi. Eroğlu'nun acı haberini alan babası ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Gürsu Sağlık Meslek Yüksek Okulu mezunu olan Eroğlu'nun yaklaşık 1 ay önce tıp merkezinde göreve başladığı bildirildi. Tıp merkezindeki lojmanda ikamet eden Eroğlu'nun gece ameliyathanede kaldığı öğrenildi.

Soruşturma sürüyor.

anestezi
teknisyeni
ameliyathanede
ölü
bulundu
Yorum (1)
abuser
Bazı ilaçların sağlık çalışanları tarafından yanlış kullanıldığı ve kendilerinin ölümüne yol açtığı bir gerçekken, bu ilaçların kolay ulaşılabilecek bir yerde saklanması malesef devam ediyor. Bu ilaçların iki kişide bulunan anahtarlarla açılabilen bir kasada tutulması, iki kişinin beraberce hastaya uygulaması ve nerede kullanıldığının iki kişinin imzasıyla kaydedilmesi çağdaş ülkelerde çok sıkı denetlenmektedir. Biz bu çağdaşlığa erişmediğimiz sürece bu tür ölümler devam edecektir. Mesleği nedeniyle kendi ölümüne yol açan bu arkadaşın, şehit kabul edilmesi gerekirken, uyuşturucu müptelası gibi tanıtılması doğru mudur? Bakanımızın acilen çağdaş ülkelerdeki denetimi örnek alıp uygulaması gerekiyor.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir