Medimagazin logo

Bıçaklı saldırıda doktoru kurtaran güvenlik görevlisi yaralandı

Bursa’da, bir hastanın bıçakla saldırdığı doktoru güvenlik görevlisi kurtardı.
Kaynak: BUGÜN
Bıçaklı saldırıda doktoru kurtaran güvenlik görevlisi yaralandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa’da, bir hastanın bıçakla saldırdığı doktoru güvenlik görevlisi kurtardı. Hayatını tehlikeye atarak bıçaklı şahsın üstüne atlayan güvenlik görevlisi, elinden bıçaklandı, ayağı kırıldı.



Olay, önceki akşam Çekirge Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Dahiliye polikliniğine muayeneye gelen Ünal U. isimli hasta, Dr. S.D.’ye muayene olmak istedi. Sigortası olmadığı için muhasebeye para ödemeye gönderilen Ünal U., bir süre sonra geri gelerek görevlilerle tartışmaya başladı. Muayenehanenin kapısını yumruklayan şahıs, bıçağını çekerek içeri girdi. Büyük korku yaşayan doktor ve hemşire odadan kaçarak kurtuldu.



Hastanede verilen beyaz kod alarmı üzerine olay yerine gelen güvenlik görevlisi Recep Şen (34), eli bıçaklı saldırganın üzerine atladı. Yaşanan boğuşmada elinden bıçaklanan Şen, son çare şahsı odaya itekleyerek kapıyı üzerine kilitledi. İçerde kalan şahıs, 3 metre yükseklikteki camdan atlayarak kaçmaya başladı. Elinde bıçakla hastane içinde koşturan şahsı, güvenlik görevlileri yakalamaya çalıştı. Balkondan atlayıp kaçan saldırganın peşinden güvenlik görevlisi Recep Şen de atladı. Atlama sırasında Şen’in ayağı kırıldı. 3 çocuk babası güvenlik görevlisine, tedavi altına alınarak, 3 ay iş göremezlik raporu verildi, saldırgan ise kaçtı.



Öz İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yavuz Ağırman, güvenlik görevlisi arkadaşlarının hayatını tehlikeye atarak bıçaklı şahsı etkisiz hale getirdiğini söyledi. Elinden bıçaklanan ve ayağı kırılan Recep Şen’in örnek bir cesaret gösterdiğini dile getiren Ağırman, güvenlik görevlilerinin şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Ağırman, 5188 Sayılı Özel Güvenlik Kanunu'nun en kısa zamanda içi doldurularak gerçek anlamda özel güvenlik yasası çıkartılması gerektiğini sözlerine ekledi.

sağlıkta şiddet
hekime şiddet
bursa
Yorum (22)
Dr erhan
Bu güvenlik görevlileri ayda 750 lira maaş alıyor arkadaşlar. Yanlış duymadınız, sadece o kadar. Ve 3 çocuğu varmış. Ve kendi hastanemde sohbet ettiğim bir guvenlikci arkadaş, hakimin kendisine şöyle dediğini aktardı: sizin saldıran şahsa dokunmaya dahi resmi yetkiniz yok. Saldırgan güvenliğe dava açsa kazanır. Evet bir hâkimin dedikleri aynen bunlar. Kaldı ki 750 lira için neden kendini riske etsin??? Bu güvenlik görevlisi tamamen insanlığından bunları yapmış, emin olun. Allah sonumuzu hayretsin. 12 yıl boyunca ak partiye oy verdim recep tayyibi 22 yıldır destekliyorum ve hayranım kendisine. Ama biz sağlık çalışanların ı şiddet karşısında böylesine sahipsiz bırakmasına çok üzülüyorum. Ben ve arkadaşım da geçenlerde Acilde az kalsın linç edilecektik, medyada haber yapıldığı halde müdavimi olduğum medimagazin'de haber yapılmadı. Size de teessüflerimi iletirim. Bugün yarın birisi ölecek arkadaşlar , kader ve ahiret inancım olmasa idi bugün belki mesleği bırakırdım. Ben bunca yıl bir soysuz tarafından vurulmak için okumadım.
0
Cevapla
dr erman
Haketmişsin erhan
0
Cevapla
bozeren
dr erhan kardeşimizin yorumunu üzülerek okudum. aynen beni de anlatmış yorumunda. siyasi yöneticilere biraz akıl izan diliyorum. bu arada, güvenlikçi kardeşimize geçmiş olsun. yiğit bir insan olarak, tümüyle insaniyet adına hareket etmiş. fakat, sağlık sistemimiz ve kanunlarımız onu yiğitçe savunmayacaktır. kaypak bir şekilde davranacaktır. Allah, kaypak toplumlara merhamet etmez. (buna benzer bir hadis hatırlıyorum.)bunu öngörmek oldukça üzüntü verici..
0
Cevapla
dr_burak
Sevgili erhan arkadaşım.12 yıldır oy veriyorsan senin şikayet etmeye hakkın yok. Bütün başımıza gelenlerden senin de payın var demektir. Aklı başında birisin herhalde anlıyorsundur.
0
Cevapla
Dr erhan
Dr burak bey, aynı eleştiriyi dr erman da yaptı ve ben cevap yazdım ama medimagazin yayımlamadı. Belki chp ve mhp ye çok yüklendiğim için belki de gözden kaçtığı için yayımlamadı. Kısaca özetler isem başka parti olmadığı için ehveni şer diye ak partiye oy verdim. Şahsen Erdoğana hayranım , o başka. Bu ülkede chp iktidarını görmektense her gün şiddet görmeye razıyım. Ben 99 mezunuyum. Öğrenci iken şiddet başlamıştı ve Katlanarak devam etti. Bunun için ak partiyi suclayamayız ama engel olamadığı için suclayabiliriz tabi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir