Medimagazin logo

Çocuklar için Hemoglobin A1c hedefi değişti

Geçtiğimiz yıl Amerikan Diyabet Birliği [American Diabetes Association (ADA)] yapılan kongrede çocuklar için hedeflenen HbA1c değerinin değiştiği ifade edildi
Çocuklar için Hemoglobin A1c hedefi değişti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Amerikan Diyabet Birliği [American Diabetes Association (ADA)]; içerisinde çocuklar için yeni hemoglobin A1c (HbA1c) hedefi de bulunan, Tip 1 diyabete özgü ilk rehberin bildirimini yayımlayarak tarihe geçti.

 

ADA, şimdiye kadar hakkında en çok konuşulan ve hakkında bildirimi yapılan 19 yaşından küçük Tip 1 çocuklar için neredeyse 10 yıldır ilk kez HbA1c hedeflerini değiştiriyor ve artık %7,5’ten daha düşük HbA1c seviyesi için uğraşılması gerektiğini bildiriyor. Daha önceki öneriler; yaşları altı ve daha küçük olan çocuklar için %8,5; 6-12 yaşındaki çocuklar için %8,0, adolesanlar için ise %7,5 idi.

ADA, hipoglisemi korkusu nedeni ile orijinal kılavuzların çok gevşek (yani çok yüksek) ayarlanmış olduğunu ve 2005 yılında yayımlanan rehberin Diyabet Kontrol ve Komplikasyonları Çalışması (DCCT) da dâhil zamanının en güncel bilimine sahip olduğunu belirtiyor. Ancak şu anki mevcut CGM verilerine erişimi olmadığını önemle vurgulayan ADA, tüm bu yeni bilgiler ışığında, şimdi daha sıkı kontrolü teşvik ediyor.

çocuklar
için
hemoglobin
a1c
hedefi
değişti
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir