Medimagazin logo

Çorak Topraklara Kadın Doktor Hayat Verdi

Satın aldığı çorak araziyi ıslah ederek çiftliğe dönüştüren cildiye uzmanı kadın doktor, 170 dönüm arazisinde elma, armut ve hayvan yemi üretiyor.
Kaynak: AA
Çorak Topraklara Kadın Doktor Hayat Verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayseri Devlet Hastanesi'nde görev yaptıktan sonra özel muayenehanesinde hastalarına hizmet veren Dr. Sema Karaoğlu (48), Develi ilçesinin Sindelhöyük beldesinde iki yıl önce satın aldığı arazide tarım yapmaya başladı.

Çiftliğindeki tüm üretim faaliyetlerini birebir takip eden Karaoğlu, traktöre binip çalışanlarına yardım ediyor.

Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce 170 dönüm araziyi tarıma elverişsiz olduğunu bilmeden satın aldığını ifade eden Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, araziyi ıslah etmek ve tarıma elverişli hale getirmek için çok sıkıntı çektiğini ama pes etmediğini kaydetti.

Islah ettiği arazinin 100 dönümlük kısmına 18 bin elma ve 10 bin armut fidanı diktiğini, arazinin geri kalanında fiğ, Mısır ve yonca gibi hayvan yemleri yetiştirdiğini ifade eden Karaoğlu, geçen yıl 88 kovanda arı yetiştirip 800 kilogram bal sattığını bildirdi.

-"İmkansız diye bir şey yok"-

25 yıllık hekim olduğunu, tarımdaki bazı olumsuzlukları fark ederek bu alana yöneldiğini belirten Karaoğlu, şöyle konuştu:

"İmkansız diye bir şey yok ama zor olan şeyler var. Birtakım şeyleri doğru yönlendirdiğiniz zaman toprak ıslah edilebiliyor. Hiçbir şey yetişmez denilen yerde iki yılda bahçem bu hale geldi. Yabani ot bile bitmez denilen yerde toprak ıslah çalışmalarıyla uygun besleme programlarıyla iki yılda ekibimle beraber bu bahçeyi oluşturmayı başardım. Kuş uçmaz kervan geçmez denilen yerde meyve ağaçlarının arasında kuş cıvıltılarını duyabiliyoruz. Bu kapsamda örnek olmayı amaçlıyorum. Köylümüze zorluklar yaşanabileceğini ama imkansız iş olmadığını göstermek istiyorum. Burası iyi tarım uygulamaları sertifikası olan bir bahçedir. Bu tür uygulamaların yaygınlaşması için örnek olmayı amaçlıyorum. Aynı zamanda tabii ki para kazanacağım. Emekli olduğum için tarımdan gelirimi sağlayıp hem ülkeme hem kendime fayda sağlamak hem de örnek olmak istiyorum."

Bölge halkına istihdam yarattığını kaydeden Karaoğlu, 4 kişinin yanında sürekli çalıştığını, mevsimsel olarak da dönem dönem 180 kişiye kadar iş imkanı sağladığını ifade etti.

Henüz 2 yıllık olan fidanlarından bu yıl 200 ton elma hasat etmeyi hedeflediğini belirten Karaoğlu, bal üretimini de sürdürmeyi planladığını, "Dr. Honey" ismiyle patent almak için başvuruda bulunduğunu sözlerine ekledi.

çorak
topraklara
kadın
doktor
hayat
verdi
Yorum (2)
murat çelikten
girişimci hekım arkadaşımı tebrik ediyorum. hekim olana kadar ki zekamızı ve işgücümüzü hangi alana yöneltseydik şimdiye bir yerlere gelmiştik. hiçbişeyi beceremeyen biri bile olsa anne babasının tıp okuturken harcadığı para ile bile yatırım yapılabilirdi. bu ülkede hekimlik yapılacak ortam kalmadı maalesef. el birliğiyle öldürdünüz hekimliği...
0
Cevapla
Ayşe D
Dr. Hanımı canı gönülden tebrik eder başarılarının devam etmesini dilerim.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir