Medimagazin logo

Diyarbakır'da yol kesen teröristler doktoru öldürdü

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen silahlı PKK'lılar durdurmak istedikleri bir aracın kaçması üzerine ateş açtı. Saldırıda araçta bulunan Abdullah Biroğul yaşamını yitirdi.
Kaynak: MİLLİYET
Diyarbakır'da yol kesen teröristler doktoru öldürdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçesi arasındaki karayolunu Yapraklı Köyü yakınlarında yolu kesen silahlı bir grup PKK'lı, durdukları araçtakilere kimlik kontrolü ile örgüt propagandası yaptı. Bu sırada Kulp'tan Diyarbakır yönüne gelen ve Manisa plakalı bir otomobili kullanan Abdullah Biroğul, PKK'lıların yol kestiğini görüncü geri dönüp aracıyla birlikte kaçmaya çalıştı. Aracın geri döndüğünü gören PKK'lılar uzun namlulu silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu kurşunların isabet etiği Abdullah Biroğul, olay yerinde hayatını kaybetti.

Biroğul'un cesedini almak için olay yerine hareket eden 112 acil servis ekipleri, güvenlik gerekçesiyle bölgeye giremedi.

Kaçmaya çalışırken öldürülen Abdullah Biroğul'un doktor olduğu belirlendi. Öldürülen Biroğul'un Kulp İlçesi Toplum Sağlık Merkezi'nden sorumlu doktor olduğu anlaşıldı. Saldırıdan saatler sonra olay yerine gidebilen Lice İlçesi 112 Acil Servis ekipleri, araçta PKK'lıların öldürdüğü Abdullah Biroğul'un doktor olduğunu öğrennince büyük üzün yaşadı. Birol'un cenazesi olay yerinden alınarak Lice'ye götürüldü.

Doktor Biroğul'un Kulp'tan Diyarbakır'a özel otomobiliyle geldiği ve yol kesen PKK'lıları görünce aracıyla kaçmak istemiş, ancak açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Dr.Biroğul'un Cerrahpaşa 2013 mezunu olduğu öğrenildi.

diyarbakır'da
yol
kesen
teröristler
doktoru
öldürdü
Yorum (34)
albayrak
doğu ve güney doğuya mecburi hizmetin iktidara oy olarak geri gelmediği son seçimde görüldü. meslekdaşımızın katlini lanetliyorum kendisine rahmet ailesine sabır diliyorum. ne günahı var hizmet için giden insanı öldürmeye. oy için gencecik sağlıkçıları oraya yollayanların vebalidir. doğu ve güneydoğuya mecburi hizmet kaldırılmalıdır. batının çocuklarını oralarda perişan etmeye hakkı yok. gitsinler nereden hekim sağlıkçı bulacaklarsa bulsunlar
0
Cevapla
bigmücahid2002
Çok üzücü ! Allah rahmet eylesin, şehadetini kabil etsin. Hain pkk müstehakını bulsun inşaallah
0
Cevapla
DRWHO
ttb nin önerdiği ve empoze ettiği barış yolların kontrolünü pkk nın elinde tuttuğu barıştır..
0
Cevapla
Abdullah Oz
Abdullah cok iyi kalpli tam bir anadoluluydu. Okulu ne zorluklarla bitirdigine fakultedeyken sahit oldum. Diyarbakirli, liceliydi.. Memleketine hizmet ederken gorev sehidi oldu, Allah sehitlerden eylesin. Mekani Cennet olsun. Cok uzuldum, butun gunum uzuntu icinde gecti. Insaallah daha fazla saglik calisani olmez, ulkemize huzur en kisa zamanda gelmesi dilegiyle...
0
Cevapla
uz.dr.
Allah rahmet eylesin.yakınlarına sabır diliyorum.Saldırıyı yapanları lanetliyorum. Her fırsatta TTB düşmanlığı yapanlar böyle acı bir olayı bile çirkince kullanmışlar size söyleyecek laf bulamıyorum. Mecburi hizmet tabiki düzenlenmeli burada çok yazıldı çizildi yanlışları,haksızlıkları.Ancak rahmetli arkadaşımız Diyarbakırlı ve orada mecburi hizmet amacıyla bulunmuyor.Bende her iki mecburi hizmetimi de 6.bölgede yaptım(Hakkari ve Şırnak)ama bir hekim daha doğrusu bir insan bırakalım ne halleri varsa görsünler diyemez,dememeli.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir