Medimagazin logo

Doktor belediye başkanının DR plakalı makam aracı tartışma yarattı!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’ün 770 bin lira değerindeki 2015 model Mercedes makam aracı tartışmalara neden oldu.
Kaynak: SÖZCÜ
Doktor belediye başkanının DR plakalı makam aracı tartışma yarattı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Daha önce 3 dönem tabip odası başkanlığı da yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ortopedi uzmanı Dr.Osman Gürün’ün yaklaşık 770 bin lira değerindeki 2015 model Mercedes S 350 BlueTEC makam aracı, kentte tartışma konusu oldu.

CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın, “Makam aracı banka promosyonu ile alındı” açıklamasına, AKP İl Başkanı İhsan Küreci tepki göstererek, “Madem 1 milyon liralık promosyonunuz vardı, neden bunu personeliniz ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanmadınız?” dedi.

“300 BİN EURO’YA ARAÇ ALINDI SÖYLEMİ YANLIŞ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün makam aracı olarak Mercedes S 350 BlueTEC’i tercih etmesine tepkiler sürüyor.

CHP İl Başkanı Mürsel Alban, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımlar ile ilgili olarak, makam aracının banka promosyonu ile alındığını belirterek, “Belediye tarafından 300 bin Euro’ya araç alınmıştır söylemleri kesinlikle yanlıştır. İlgili araç belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. Aynı yöntem Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde de kullanılmaktadır. Son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyurulur” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek’in de makam aracı olarak kullandığı Mercedes S350 dönemin Valisi Mustafa Temel Koçaklar’a Muğla İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi tarafından çıkarılan bütçe ile alınmıştı.

doktor
belediye
başkanının
dr
plakalı
makam
aracı
tartışma
yarattı!
Yorum (7)
mehmet akdoğan
sayın başkana haksızlık etmeyelim, ülkemiz insanlarında herhangi bir makama ulaştıklarında İHGBS (idiopatik hassas gluteal bölge sendromu) gelişiyor ve bunun tedavisi ne yazık ki henüz bulunamadı. ancak semptomatik tedavi mümkün ve bunun için hassaslaşan bölgeyi mercedes koltuğuna oturtmak ve kişiyi mümkünse ömür boyu makam koltuğundan kaldırmamak gerekiyor. emsallerinde bu rahatsızlık mutad olduğundan sayın başkana özel bir durum yok. sıradan vatandaşta ise bir çok farklı hastalıklar hatta psikiyatrik sorunlar var ancak bunu kimse önemsemiyor ve makam sahipleri de bunu ağrılı bir yöntemle tedavi etmeye çalışıyorlar. ne yazık ki vatandaşa düşen tedavi ise her zaman dilatasyon tuşesi oluyor.
0
Cevapla
Tarafsız Doktor
Bunu bir Ak Partili Belediye Başkanı yapsaydı o zaman ortalığı ayağa kaldırırdı CHP'liler ! Bir de makam aracına DR diye plaka aldırmış. Görgü abidesi Başkan !
0
Cevapla
aydin sinal
vallahi Frankfurt belediye reisinin böyle bir arabasi yok,bisiklet kullanir.Yalniz ayiplamamin nedeni Mercedes Benz 350 capriole olmasi gerekirdi,yani üstü acilir ,cünki mugla günes sehri,birde merak ederim acaba baskanin odasinin kapisinda opr.dr. mu yaziyor? arabanin plakasi DR,kapi tabelasinada operatör yakisir. bu operatörlük titilinden bir türlü vaz gecemiyorlar.
0
Cevapla
Serdar Ateşoğlu
Yiyin efendiler yiyin dönem yeme dönemi.Hangi parti gelirse gelsin yapacak bir şey yok.Biri sosyal demokrat öbürü dindar ama çoğu belediyeler benzer şaibelerle dolu.Şehirlerimizi katletmekle meşguller.Birileri arsa spekülatörü diğerleri promosyonla çalışanın parasını yer.Nereye kadar bu işler.Boş vaadler,ödüllü proje adı altında şehirlerdeki sıkışıklığı dahada artıranlar diğer tarafta halkcıyız diyenler ancak halkın parasına makam aracı alanlar.Haberler doğruysa durum içler acısı ama ekonomimiz iyi olsun büyüklerimiz kazansınlar bizde idare ederiz.Ne doktora şiddete bir önlem düşünene var ne gelir dağılımı geniş tabana yayma projesi olan, nede vergi adaletini sağlama projesi olan.
0
Cevapla
Osman D
Yapılan tabii ki yanlış. Bunu CHP lisi de, MHP lisi de, AKP lisi de yapsa yanlış, bürokratı da yapsa yine yanlış, özetle hepsi yanlış. Geçenlerde oğlumun ev ödevini hazırlarken Uruguay devlet başkanını tanıma fırsatım oldu. Ülkenin bağımsızlık mücadelesinde de rol oynayan Jose Mujica'nın kendine tahsis edilen sarayı kullanmadığını, onun yerine kendi mütevazi kır evinde kaldığını, maaşının %90'ını yoksullara ve küçük girişimcilere dağıttığını, işe giderken eski kaplumbağa vosvos'una bindiğini ve hastaneye gittiğinde de poliklinik sırası beklediğini öğrendim. Böyle büyük adamları tanımak her kula kısmet olmaz. Ancak internetteki resimlerine bakınca bile belli: Mütevazilik yüzünden akıyor. Maalesef biz, bu ülkede böyle mütevazi liderlere hasret kaldık. Lüks yarışı devletin en başından başlıyor. O öyle olunca, alttakinin yaptığına da merkezden kimse bir şey diyemiyor. Ha, burada sadece küçük bir fark var: Medya, hükümetten tırstığı için onların yaptığını biraz daha az dillendiriyor, muhalefet partilerinin başkanlarını daha çok tefe koyuyor. Tabii, bu da onların etik sorunu. Uzun lafın kısası, Uruguay'lılara imrendim. Ne diyelim? Dilerim bir gün bu ülkede bizlerin de Jose Mujica gibi, çocuklarımıza erdem timsali olarak gösterebileceğimiz, mütevazi ve örnek başkanlarımız olur. En derin saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir