Medimagazin logo

Doktor ol, çalış, çalış, çalış... Durum budur!

İzmir Tabip Odası emekli hekimlerin acil olarak maaşlarının düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.
Doktor ol, çalış, çalış, çalış... Durum budur!
25 yıllık hizmet sonrası bazı kamu görevlilerinin emekli ücretleri ve emeklilik tazminatları
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Tabip Odasından yapılan açıklamada bir hekimin, 6-7 yıl süren yoğun bir eğitimin ardından diplomasını aldığını ve mecburi hizmete gittiği; zorlu sınav süreçlerinin ardından en az 4 yıl süren uzmanlık eğitimi, ardından tekrar mecburi hizmet, yan dal uzmanlığı yapanlar için tekrarlanan aynı süreçler sonucunda yaşın en az 35 olduğu hatırlatıldı.
 
Hekimlerin bundan sonraki hayatının da tayinler ve geçici görevlendirmeler sonucu     “göçeb”e bir sürdükleri belirtilen açıklamada uzun ve zorlu bir eğitim sürecinden geçen, çalışma koşulları ve sorumlulukları ağır olan hekimlerin gerek çalışırken, gerekse emekli olduklarında adaletsiz bir ücretlendirme sonucu belirgin, çarpıcı bir mağduriyet yaşadıklarının altı çizildi.

Özellikle emekli hekimlerin, bu eşitsizlik nedeniyle çok düşük olan maaşlarıyla geçinemediği, yoksulluk sınırında yaşam mücadelesi verdikleri hatırlatılan açıklamada başka  pek çok meslek grubu ile karşılaştırıldığında hekimlerin eline geçen emekli aylığının oldukça gülünç bir miktara olduğu belirtildi.

Uzun yıllar TBMM nezdinde ücret düzenlemesi yönünde çalışmalar yapıldığı ancak bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmadığı belirtilen açıklamada “En son çalışan ve emekli hekimlerin maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi yönünde bir kanun teklifi 11.04.2013 tarihinde TBMM Başkanlığı'na sunulmuştur. Tüm bu gerekçeler sonucunda emekli hekimler olarak acil talebimiz şudur: Bir an önce emekli hekimlerin aylık ve tazminatları üst düzey kamu görevlilerinin seviyesine çıkarılmalıdır.” denildi.

emeklilik maaşı
emeklilik tazminatı
doktor emeklilik maaşı
doktor emeklilik tazminatı
Yorum (44)
Mustafa Mut
Nafile... Siz yine birbirinizi yiyin, o benden çok aldı, performansım ortalamayı tutmadı, aile hekimlerinin köküne.... Suçlu doktor milleti. Birlik olamadınız gitti!
0
Cevapla
dr
dr olma yönetici ollll
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Hekimlerin emekli maaşı artarsa emekliliği gelen pek çok hekim emekli olur. Böylece zaten mevcut olan hekim açığı daha da artmış olur. Bu durum hükümetin işine gelmez.Bu yüzden emekli maaşında artış beklemeyin.
0
Cevapla
can akın
EMEKLİ HEKİM MAŞLARI NEDEN ARTMIYOR?BİR SEBEBİ DE SAĞLIK BAKANLIĞINDA ÇALIŞAN NE KADAR SEKRETER,MEMUR VARSA SAĞLIK ÇALIŞANI ADI ALTINDA 'BİZ DE İSTERİZ' diyor. bütçe kaldırmadığında bu iş yatıyor...
0
Cevapla
DR.T.K.
yıllar önce 'muayenede alınan para rüşvettir' diyen TTB den hayır gelmez. sayın cerrah rumuzlu kardeşim! türkiyede hekim açığı yok. en cahil milletin önüne atılmış en eğitimli meslek grubu var. bir kaç branş dışındaki branşların poliklinikte kendi branşını ilgilendiren hasta sayısı %5 değildir, şikayet edilmemek için hepsi ile ilgileniyoruz gibi yapıyoruz. misal şahsen ben ürolog olarak %80 lumbalgi, PID tedavi ediyor ve RPT yapıyorum... neyse çok dağıldı, kusura bakmayın. ilk cümlem geçerlidir...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir