Medimagazin logo

Doktorlara sezaryen uyarısı ve ödülü

Sağlık Bakanlığı’nın kontrol altına almaya çalıştığı sezaryenle doğum her geçen yıl artarak devam ediyor
Kaynak: HABERTÜRK - Lütfi ERDOĞAN
Doktorlara sezaryen uyarısı ve ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlığın hazırladığı rapora göre, doğumların yarısı sezaryenle yapılıyor.

 

Doğumların yapılış yöntemleri arasında yer alan ve bakanlığın kontrol altında tutmaya çalıştığı sezaryenle doğumda ise bir önceki yıla oranla yüzde 2 artış yaşandı.

 

Sezaryenle doğum 2009’da yüzde 42.7, 2010’da yüzde 45.5, 2011’de yüzde 46.6, 2012’de yüzde 48 olarak kayıtlara geçti. 2013’te ise bu oran yüzde 50.4’e ulaşarak, gerçekleşen her doğumun yarısının sezaryenle yapıldığını ortaya koydu.

 

Sağlık Bakanlığı, doktorların yıl içinde ne kadar sezaryen yaptığını belirleyecek. Gereksiz sezaryen yapan doktorlar mektupla uyarılacak.

 

Bu doktorlardan sezaryenleri düşürmesi istenecek. Yıl sonunda da uyarı ve ödüller belli olacak.

doktorlara
sezaryen
uyarısı
ve
ödülü
Yorum (7)
ALİ
Güzel iş;yapmayarak ödül alacaklar amA anlam vermek zor.Bu eğer ekstra bir işlem ise yapmamak neden ödül kazandırıyor.İŞİN İÇİNDE BİR İŞ VAR GİBİ...:)
0
Cevapla
murat 124
mumkunse yilin sonunda illa da normal dogum yaptirin baskisiyla gerceklesen komplikasyonlar, acilmis olan tazminat davalari ,darp edilen hatta cinayete kadar gidebilen hasta haklari ? uygulamalari konusunda da rakamlari gormek isteriz..
0
Cevapla
kazı kazancı
ne gunlere kaldık yahu bı sezeryan geyiği gidiyor siz kadın doğumclardan daha ıyı mı bıleceksiziniz,siz önce cehaletı yenın ulkeyı gelişmişlik düzeyi eçıkartın ,gecen yıl sgk verilerine göre yapılan poliklinik sayısı 700 milyon olmuş,nufus 80 milyon herkes 10 defa hastaneye getmiş,canım turkıyem sız özel hastanelerizengin etmeye devam edin fakur fukarayı fakirleştirin kendi başörtülü eşleriniz son model ciplerle gezerken size oy verne kaçak olarak sgk sız fabrıkalrda çalıştrılan başörtülü kızlar aklınıza geliyo rmu?
0
Cevapla
y.yılmaz
sağlık özel sektöre devredildiği sürece ve özel hastanelerde ciro baskısı olduğu sürece ayrıca bir takım ahlaksız kadın doğum uzmanları olduğu sürece sezaryen oranları düşmez
0
Cevapla
doktor
bir hocamızında dediği gibi elinde bistüri olan adamı doğumhaneye sokarsan eninde sonunda onu kullanır. ben bir hekim olarak sezeryan karşıtı biri değilim hasta ve hekim ortak karar veriyorsa sezeryanın tercih edilmesinde sakınca yoktur. ha ben illaki sezeryan sayısını azaltacağım diyorsanız,benim görüşüm vaginal doğum özendirmenin en basit yolu ebelere daha fazla sorumluluk ve hastanın doktora ulaşmasını zorlaştırmaktır.bakınız doktor açığı olan illerde sezeryan oranları.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir