Medimagazin logo

Doktorların yapmaması gereken 5 şey

Fransa Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü, hastalara çok zarar veren uygulamaları sıraladı.
Kaynak: memurlar.net
Doktorların yapmaması gereken 5 şey
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Fransa Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü, hastalara çok zarar veren uygulamaları şöyle sıralıyor:

1- Sırt ağrısı için film çekilmesi

Sırt ağrıları 1 ay gibi bir sürede geçen , bir rahatsızlık olsa da her hekimin röntgen çekimi istemesi radyasyona sebep olduğu için sağlıksız.

2- Her öksürüğe antibiyotik yazılması

Özellikle çocuklarda en ufak öksürüğe antibiyotik yazılması reddediliyor. Antibiyotik virüsü öldürmüyor, yan etkileri artıyor.

3- Sık alerji testleri

Doktorların en ufak semptomda karışık alerji testleri uygulaması da gereksiz. Alerji testi asıl nedenin bulunmasını zorlaştırıyor.

4- Tüküren bebeklere tedavi

Bebeklerin tükürme huyu vardır ve biraz uzun sürmesi gastronomik tedavi gerektirmez. Bebeklere yazılan ilaçlar, bağırsaklara zarar verebilir.

5-Antidepresan yazma hastalığı

Doktorların her tür depresyona antidepresan yazma kaçmamaları gerekiyor.

doktorların
yapmaması
gereken
5
şey
Yorum (3)
Emin Tahran
Bizimkilerin yapmaması gereken 5 şey(Aslın 100 şey demek daha mantıklı ama) 1-Her hastaya SFT istenmemesi 2-Her hastaya (yılda 7 kez olduğu vaki) EKO yapılmaması 3-AKŞ bakılana dahi DM tanısı girip otomatikman Diyabet eğitimi girilmemesi 4-Sadece analjezik yazsan da bilmem hangi denge koordinasyon testlerinin girilmemesi 5-Teknisyenin yaptığı bir çok işlemin hekim üzerine işlenmemesi. . . . 100-Endikasyon dışı vaka yapılmaması.
1
Cevapla
ali
Sağlık Bakanının yapmaması gerekenler ne olmalı acaba? Mesela, emekli hekimlerle kurum hekimleri maaşlarında adam gibi bir iyileştirme bekliyor, yapmaması mı lazım?
0
Cevapla
postenflamatuar
Hekimlerin yapmaması gereken tek şey var o da hastaların öfkelenmesini tetiklemektir. Zira sizin mekanınız bellidir, size saldırı olduğunda sizi koruyacak, sizinle beraber saldırganı dövecek kimse yoktur. Yani koca hastanede tek başınasınız. Kanunlar her zaman saldırgandan yana. Komaya girmez iseniz ya da ölmez iseniz saldırganın ifadesi alınıp tutuksuz yargılanır. Siz de bu arada saldırganla beraber yargılanırsınız, mahkemeye git gel size de yaptırılır. Sonra hakim hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verir. Sizi bıçaklayan, döven tehdit eden adam ertesi gün tekrar hop karşınızda. Bu mahkeme ucubeliği bu kanun ucubeliği sadece hekimlere değil manavından, iş adamına, çöpçüsüne kadar tüm vatandaşlara uygulanır. Ama tabiki özel iş yerinde o kişiye hakaret saldırı girişimi biraz cesaret ister. Çünkü o iş yeri çalışanı hem o bölgenin insanıdır yani sırtı vardır ve hem de bıçak, sopa ve silah ile ve birden fazla kişi ile karşı koyma ve karşı saldırı imkanı vardır. İş ucube adalet dağıtan mahkemelere intikal etmez yani. Onun için kendi memleketinize tayininizi aldırın. Hastaya her türlü yardımcı olun ve aksi durumlar için kavgaya hazırlıklı olun. Adam sizi dövse bile fırsat bulduğunuzda, gerekirse arkadan saldırarak sert bir cisimle adamı öldürmeyecek şekilde yaralayın. Olay yerinde fırsat bulamazsanız, sokakta, mahkeme salonunda yakınlarınız ile dövün. korkmayın sizde diğer saldırganlar gibi ceza almazsınız, üstelik şerefiniz darbe almamış olur. Yani boş verin Fransa Ulusal Sağlık ve Bakım Enstitüsü ve hastalara çok zarar veren uygulamaları sıralamasını. Siz Türkiye sağlık hizmeti sunum sisteminde hekimlere zarar veren uygulamalara bakın. Tabii mümkünse iş değiştirin.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir