Medimagazin logo

Doktorun reklamnı yaptığı ilaç(!) toplatılıyor

Sağlık Bakanlığı, ünlü doktor Aytuğ Kolonkaya'nın reklamını yaptığı zayıflama ilacının toplatılmasını istedi. Ancak satışı hala sürüyor
Kaynak: HABERTÜRK
Doktorun reklamnı yaptığı ilaç(!) toplatılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle internet üzerinde zayıflama ilaçlarının satışları artarken, Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık son olarak ve Doktor Aytuğ Kolonkaya'nın da reklamını yaptığı "Fat Block Yağ Tutucu" ürün için toplatılma kararı aldı.

81 ilin valiliğine, eczacılara ve ecza depolarına, özel ve devlet hastanelerinin ilgili kurumlarına bu kararı iletirken, satışı devam eden ürünler için "hangi ilden, nerelerden, kaç adet toplandığı"na dair ayrıntılı bilgilerin kendilerine gönderilmesini ve kayıt altına alınması istedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı'nın yasakladığı ürünler, Tarım Bakanlığı'ndan farklı isimlerle izin almaya ve internet üzerinden satışına da devam ediyor.

Aldıkları ürünler işe yaramadığı ya da yan etkiler gibi çeşitli nedenlerle üründen memnun kalmayan tüketiciler ise internetten ürüne şikayet yağdırdı.

Bir siteden bu ürünü alan tüketici "Ürünün iki adedi bitti ve hiçbir işe yaramıyor. Firmayı aradığımda görüşecek tek yetkili bile bulamadım. Mahkemeye vereceğim" diyerek şikayetini dile getirdi.
 

aytuğ kolonkaya
fat block yağ tutucu
Yorum (5)
Ahmet Rasim Küçükusta
Doktor yanlış yapmış. Statin, reflü, osteoporoz ilaçları, grip aşısı reklamı yapıp hem de üstelik de takdir görmek varken böyle ıvır zıvır ilaç reklamına soyunanın ilacı elbette toplanır.
0
Cevapla
DR.ERDAL
İyi olmuş. Toplatsınlar. Bende aldım bu ilacı sonra hiç kullanmadan cayma hakkımı kullanmak istedim. Paramı iade etmediler. Hakem heyetine verdim zar zor iade ettiler. Aytuğ Kolonkaya' yıda kınıyorum. Saygılarımla...
0
Cevapla
ecz
metabolizma dengesini bozmaktan başka birşey değil. Hastalıklar böyle böyle artacak.
0
Cevapla
mehmet ince
bu doktor bey kadın doğumcu ne işi oluyor bu reklamlarla anlamak zor ha bi de bu program yapan dr.ları hiç anlamam yahu ,galiba reklam rant olsa gerek
0
Cevapla
esatb
aklıma her türlü hakaret geliyor ama hem bu sayfanın formatına hem de benim adabıma uymaz. doktorum git işini yap sen, hadi bakayım hadi.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir